Odbojkaški klub „Radnik“ danas je održao konferenciju za medije povodom međunarodne utakmice koju OK „Radnik“ igra protiv Omonije iz Nikozije. Predstojeća utakmica je prvo kolo CEV Kupa za 2024-25. godinu, odnosno, revanš utakmica, s obzirom da je jedna već  odigrana.

Prva utakmica odigrana je na Kipru u Nikoziji u kojoj je ekipa OK „Radnik“ izgubila sa 3-0, ali kako kažu, po prikazanoj igri imaju zaista realne šanse da se nadaju pobjedi na domaćem terenu.

„Tamo smo bili malo i nekompletni, pod nekim virozama i ta utakmica je pokazala da se zaista radi o jednoj kvalitetnoj ekipi, ali i da smo mi sazreli tokom svih ovih godina da možemo da igramo i ove evropske utakmice. Protivnik je, u priči sa Stručnim štabom i sa igračima je po našoj meri, bez obzira što za njih igraju zaista zvučna imena koja su nastupala u najkvalitetnijim ligama u Evropi, a samim tim i u svetu. Radi se o tri igrača koji su Brazilci. Jedan od njih je najzvučni igrač Teo Lopes, koji je bio i najbolji napadač svetske lige. Mi smo se spremili dobro, momci su spremni i nadam se da će ovu utakmicu odigrati u dosta boljem ambijentu nego što je to bilo u Nikoziji. Tamo smo imali i posljedicu mnogobrojnih putovanja u prethodnom periodu i onda se sve to odrazilo da ne daju baš svoj maksimum“, rekao je Vladimir Milićević, trener OK „Radnik“.

On se takođe osvrnuo i na prvu utakmicu Premijer Lige koja je odigrana u subotu. Prvo kolo igrali su u Kaknju, gdje su pobijedili izuzetno kvalitetnu ekipu Kaknja sa 3-1.

„Iako smo mi ostali bez šest igrača u odnosu na prethodnu sezonu, doveli smo dva isto tako kvalitetna igrača i momci rade punom parom i spremni su da daju svoj maksimum i u sutrašnjoj utakmici“, rekao je Milićević.

Dušan Perišić, kapitan ekipe OK „Radnik“ iskoristio je priliku da pozdravi sve vjerne navijače i publiku koja ih je bodrila u protekloj sezoni, a nadaju se da će tako biti i u ovoj sezoni.

„Kao što je rekao trener, imamo realne šanse da pobjedimo Omoniju. Izgubili smo tamo rezultaski kad se gleda 3-0, to kad se tako vidi reklo bi se veoma lako, međutim mi smo bili svaki set blizu jako i vidimo svoju šansu da možemo da pobjedimo i da napravimo prvu evropsku pobjedu za Radnik u istoriji. Ekipa je spremna, kao što je trener rekao već smo odigrali prvo kolo domaćeg šampionata, pobjedili smo i to nam je dalo krila i vjetar u leđa, malo samopouzdanja posle nekih poraza u Evropi i nekih prijateljskih utakmica koje smo igrali protiv realno jačih ekipa od nas“, rekao je Perišić.

Utakmica se igra sutra od 19.00 časova u sportskoj dvorani Gimnazije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име