MEĐED ne prihvata smjenu i NAJAVLJUJE TUŽBE!

Datum:

Share post:

Dosadašnji direktor Civilne zaštite Republike Srpske Mile Međed od danas više nije na ovoj funkciji, barem tako stoji u rješenju Vlade koje je objavljeno u Službenom glasniku.

Međutim, Međed tvrdi da smjenu ne prihvata i najavljuje tužbe.

Dosadašnji direktor Civilne zaštite zvanično više nije na ovoj funkciji, smjenu Mile Međeda potpisao je premijer Republike Srpske zbog pravosnažne presude po kojoj bivši direktor Veseljko Elez mora biti vraćen na tu poziciju. Ove informacije nam je potvrdio i njegov advokat.

Petković, koji je i potpredsjednik Ujedinjene Srpske je negirao da ova stranka vrši pritiske kako bi Međed bio smijenjen, nego da on insistira da se provede pravosnažna presuda i Elez vrati na direktorsku poziciju. Mile Međed nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da neće komentarisati dok sve ovo ne bude okončano. Medijima je međutim ranije rekao da postoje pritisci Ujedinjene Srpske i da se na njegovoj smjeni radi mjesecima.

TESTNA REKLAMA

"Ja sam direktor, ako Vlada istraje na odluci da me smijeni ne da ću podnijeti tužbu, nego ću okrenuti Republiku naopako. Moraju objasniti zašto me smjenjuju. Ljudi me stalno zovu i pružaju podršku. Imam informaciju da Ujedinjena Srpska već dva mjeseca vrši pritisak da se ja smijenim", rekao je Mile Međed za portal Kapital.

U Republici Srpskoj je već godinama ustaljena praksa da se direktori javnih preduzeća i institucija i postavljaju i smjenjuju po političkoj liniji. Na desetine smjena završi sa tužbama smijenjenih direktora za koje sudovi naknadno utvrde da su nezakonite. Naravno, odštete na kraju ne izmiruju odgovorni za protivpravne smjene, nego ih plaćaju građani iz budžeta Republike Srpske.

Tužbe za koje bi odštetu ponovo mogli da plaćaju građani su brojne. Od tužbe bivšeg direktora Inspektorata Predraga Tomića do smjene bivšeg direktora Rudnika i termoelektrane Ugljevik Đorđa Popovića. Zanimljivo je da i nakon pravosnažnih presuda  u kojima je naređeno da se pojedinci vrate na direktorske pozicije, Vlada donese nova rješenja o njihovim smjenama, što inicira nove tužbe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...