Medicinske sestre, SREĆAN VAM današnji praznik!

Datum:

Share post:

Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12. maja u cijelom svijetu svake godine u spomen na rođenje Florens Najtingel, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva, kao priznate profesije.

Florens Najtingel je bila medicinska sestra koja je još sredinom XIX vijeka govorila kako se jedino znanjem i vještinama može doprinijeti poboljšanju zdravlja ljudi. Svake godine Međunarodno vijeće sestara za obilježavanje Međunarodnog dana medicinskih sestara preporučuje aktivnosti sestrama širom svijeta.

„Zdravlje za sve znači da je zdravlje dostupno svima u svakoj zemlji svijeta. Zdravlje u ovom kontekstu, ne znači samo obezbijediti dostupnost zdravstvenih usluga, već kompletno stanje fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i blagostanje koje omogućava osobi da vodi društveno i ekonomski produktivan život.“ (H. Mahler, 2016).

Ove godine, ljekari i medicinske sestre širom svijeta se bore sa nevidljivim neprijateljem virusom Covid-19 i svu svoju energiju troše da se izbore sa ovom pandemijom, izliječe zaražene i zaštite nezaražene. S obzirom da ne znaju sa čime se bore, njihova borba je toliko i veća i značajnija i svaki izliječeni je nova pobjeda u ovom „ratu“.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...