MAZALICA (SNSD): Izetbegovićeva prijetnja ratom ima podršku u FBiH

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica kaže da izjava Bakira Izetbegovića u kojoj prijeti ratom, nažalost ima podršku u FBiH.

Komentarišući prijetnju sukobom Bakira Izetbegovića, Mazalica kaže da javnost u FBiH ima animozitet prema Republici Srpskoj i da je to sastavni dio te političke agende.

„U zadnje vrijeme ta javnost je militantna od komentara na portalima, do izjava zvaničnika. Ta izjava ima podršku u javnosti. Za neku drugu političku aktivnost traži podršku tako što daje mogućnost izbijanja sukoba. Ta izjava Izetbegovića ne govori toliko o njemu, koliko govori o javnosti kojoj se obraća“, kaže Mazalica.

Govoreći o novom pokušaju nametanja Kristijana Šmita, Mazalica kaže:

„Srpska neće objaviti u Službenom glasniku nametnute izmjene Krivičnog zakona. To radimo u kontinuitetu od 2008. godine kada nije uspio pokušaj Lajčaka da izmijeni Zakon o Savjetu ministara i poslovnik o radu parlamentarne skupštine. Šmit je to i znao, odluku u FBiH je tražio podršku u javnosti, da bi mu bolje prošla ta odluka u FBiH. Tražio je tu podršku u javnosti na nečemu što je opšte-podržavana stvar od strane građana, a to je da nema korupcije na izborima. Svjesni smo da izbori nisu blizu i zašto on sada donosi nekakvu odluku o korupciji? On je takav zakon donio u FBiH. Mi ne mislimo da je to veliki problem za Republiku Srpsku jer se taj Krivični zakon Republike Srpske autonomno primjenjuje u Republici Srpskoj i njega sudije i tužioci neće primjenjivati jer on neće biti objavljen u Službenom glasniku.

On ističe da nema razloga da brani ni Lendu ni SDA i da su tragikomični jučerašnji protesti gdje se uzvikuje Alahu ekbar i drže transparenti „Građanski“, gdje se oni bore za „građansku državu“, a zapravo se bore za islamsku državu.

„Nastoje nametnuti jedan politički princip gdje se zaobilaze konstitutivni narodi. Refik Lendo je izabran od strane Doma naroda FBiH. U tom Domu naroda u Klubu Bošnjaka manifestovana je većina iz SDA i bošnjački narod je dao podršku SDA i Lendi. Ove druge stranke SDP, NIP itd. stavljali su neke „ko fol“ Srbe, dobili su mjesta u klubovima Srba i Hrvata. Rezultat toga je da je SDA ipak dobila tu većinu i snagu kroz Dom naroda i potpredsjednika FBiH“, kaže Mazalica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...