MAZALICA (SNSD): Izetbegovićeva prijetnja ratom ima podršku u FBiH

Datum:

Share post:

Poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica kaže da izjava Bakira Izetbegovića u kojoj prijeti ratom, nažalost ima podršku u FBiH.

Komentarišući prijetnju sukobom Bakira Izetbegovića, Mazalica kaže da javnost u FBiH ima animozitet prema Republici Srpskoj i da je to sastavni dio te političke agende.

„U zadnje vrijeme ta javnost je militantna od komentara na portalima, do izjava zvaničnika. Ta izjava ima podršku u javnosti. Za neku drugu političku aktivnost traži podršku tako što daje mogućnost izbijanja sukoba. Ta izjava Izetbegovića ne govori toliko o njemu, koliko govori o javnosti kojoj se obraća“, kaže Mazalica.

Govoreći o novom pokušaju nametanja Kristijana Šmita, Mazalica kaže:

„Srpska neće objaviti u Službenom glasniku nametnute izmjene Krivičnog zakona. To radimo u kontinuitetu od 2008. godine kada nije uspio pokušaj Lajčaka da izmijeni Zakon o Savjetu ministara i poslovnik o radu parlamentarne skupštine. Šmit je to i znao, odluku u FBiH je tražio podršku u javnosti, da bi mu bolje prošla ta odluka u FBiH. Tražio je tu podršku u javnosti na nečemu što je opšte-podržavana stvar od strane građana, a to je da nema korupcije na izborima. Svjesni smo da izbori nisu blizu i zašto on sada donosi nekakvu odluku o korupciji? On je takav zakon donio u FBiH. Mi ne mislimo da je to veliki problem za Republiku Srpsku jer se taj Krivični zakon Republike Srpske autonomno primjenjuje u Republici Srpskoj i njega sudije i tužioci neće primjenjivati jer on neće biti objavljen u Službenom glasniku.

On ističe da nema razloga da brani ni Lendu ni SDA i da su tragikomični jučerašnji protesti gdje se uzvikuje Alahu ekbar i drže transparenti „Građanski“, gdje se oni bore za „građansku državu“, a zapravo se bore za islamsku državu.

„Nastoje nametnuti jedan politički princip gdje se zaobilaze konstitutivni narodi. Refik Lendo je izabran od strane Doma naroda FBiH. U tom Domu naroda u Klubu Bošnjaka manifestovana je većina iz SDA i bošnjački narod je dao podršku SDA i Lendi. Ove druge stranke SDP, NIP itd. stavljali su neke „ko fol“ Srbe, dobili su mjesta u klubovima Srba i Hrvata. Rezultat toga je da je SDA ipak dobila tu većinu i snagu kroz Dom naroda i potpredsjednika FBiH“, kaže Mazalica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...