Marković: Vjerujem da će se Trbić izviniti

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković smatra da je istup odbornika SDA Jusufa Trbića na posljednjoj skupštinskoj sjednici bio nepotreban te da vjeruje da će se izviniti.

"Bez ikakve potrebe je bilo da Trbić reaguje na način na koji je reagovao posebno kad se ima na umu da je na dnevnom redu bio izvještaj Turističke organizacije, a u okviru nje tema je bila i Atik džamija. On je bez ikakve potrebe rekao da su ovu džamiju srušili 'Karadžićevi fašisti'. To je u svakom slučaju neprimjereno i nema potrebe da se ovakva komunikacija vodi u Skupštini grada", rekao je Marković.

On je podsjetio da je kao predsjednik Skupštine grada Trbiću izrekao opomenu, nakon čega se povukao sa govornice. 

"Mislim da će se on izviniti, a reagovao je na brošuru Turističke organizacije od prije četiri godine, gdje je između ostalog navedeno da se na loklitetu današnje Atik džamije nalazila crkva a što su radili arheolozi na ovoj lokaciji. Brošura je tada automatski povučena, nakon Trbićevih pisanja o Atik džamiji, a sa čim on, očigledno, nije bio upoznat", rekao je Marković, koji je predsjednik Gradskog odbora PDP-a. 

TESTNA REKLAMA

Marković kaže da je reakcija Trbića bila potpuno zakašnjela i promašena te je bez bilo kakve potrebe napravio, kako kaže, određeni gaf. 

"Mislim da će se odbornik Trbić izviniti jer nema potrebe da takvih riječi bude u Skupštini gada Bijeljina. Ovo je prvi put da imamo ovakvu situaciju, a prema Pravilniku kao predsjednik Skupštine sam odreagovao i izrekao mu opomenu", rekao je Marković. 

Komentarišući činjenicu da su neki odbornici nakon Trbićevog istupa napustili sjednicu, Marković kaže da je Trbićeva izjava u prvom momentu iznenadila sve prisutne, jer nije bilo riječi o ratu niti je izvještaj pred odbornicima bio o bilo kakvim ratnim dešavanjima". 

On kaže da nije bilo potrebe niti je iko mogao očekivati da će takva jedna izjava doći od Jusufa Trbića. 

"Vjerujem da je i Trbić shvatio da je prenaglio i da za takvim riječima apsolutno nema potrebe. Da li je namjerno ili slučajno napravio ovaj 'gaf', pričajući o povučenim brošurama Turističke organizacije Bijeljina, vrijeme će pokazati", naveo je Marković. 

Odbornik SDA u Skupštini grada Bijeljina Jusuf Trbić je za skupštinskom govornicom 25. februara rekao da su za rušenje džamije u gradu odgovorni "Karadžićevi fašisti". 

Incident se dogodio pred kraj tročasovnog skupštinskog zasjedanja, tokom razmatranja izvještaja o radu Turističke organizacije Bijeljina. 

Izvor: infobijeljina.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o...

Obilježeno 32 godine od osnivanja SDS u Kozarskoj Dubici

Na velikom narodnom zboru kod manastira Moštanice povodom pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg, juče je proslavljeno 32. godine od...

BLAŽEVIĆ, ZVIJEZDA 09: Ne odustajemo od našeg cilja (foto)

Emanullah Blažević osvrnuo se na poraz protiv ekipe Krupe i najavio sutrašnji meč protiv ekipe Laktaša.  „U prvom derbiju...

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....