MARKOVIĆ, PDP: Za vlast najvažnije da je povezana sa Hrvatskom

Datum:

Share post:

Marković kaže da vlast pokušava da svoju borbu za hrvatski Pelješki most opravda gradnjom mosta u Gradišci, za koji su i rekli da će nas povezati sa Beogradom.– Nevjerovatno je dokle ide pravdanje činjenice da hrvatske interese, poput Pelješkog mosta, naša vlast proglašava srpskim nacionalnim interesima. Dotle da im padne na pamet da izjave da je najbolji put iz Republike Srpske za Srbiju baš preko Hrvatske. Umjesto da su zapad Republike Srpske povezivali autoputem Banjaluka-Doboj-Bijeljina, pa preko Rače za Srbiju, njima je najvažnija povezanost sa Hrvatskom.

Nisam i niko normalan ne može biti protiv gradnje mostova, ali istorija ih je trebala naučiti da Hrvatska nikako ne može biti koridor između Srba sa dvije strane Drine – rekao je potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković.

Marković kaže da vlast pokušava da svoju borbu za hrvatski Pelješki most opravda gradnjom mosta u Gradišci, za koji su i rekli da će nas povezati sa Beogradom.

– I istok i zapad Srpske sa Beogradom treba da povezuju putevi kroz Srpsku. Od Novog Grada ka Banjaluci i Doboju, pa Bijeljini, te putna povezanost Trebinja i Bijeljine. A priča da je Pelješki most zamjena za most preko Save u Gradišci je klasičan pokušaj zamazivanja očiju.

TESTNA REKLAMA

Najavljuju otvaranje mosta u Gradišci za sutra, a istina je da treba najmanje dvije godine da taj most profunkcioniše. Prvo su napravili autoput koji vodi u Savu, sada most koji vodi u njivu u Hrvatskoj. Proglašavanje izgradnje Pelješkog mosta srpskim nacionalnim interesom nije nikakva zamjena za ranije dogovorenu gradnju mosta u Gradišci, nego borba za hrvatske interese, kao što su se izborili da im predaju jasenovačku građu ili kao što se ćutanjem bore za hrvatski interes izgradnje radioaktivnog i nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori.

Neka mostova, u svakoj zemlji i prema svakoj zemlji, ali naš interes mora biti jaka povezanost unutar Republike Srpske, a zatim i ka Srbiji, što će biti jedan od strateških zadataka nove vlasti koja će doći nakon 2. oktobra – naveo je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...