MARKOVIĆ, PDP: Teško Srpskoj sa ovakvom vlašću i „stručnjacima“

Datum:

Share post:

Teško Srpskoj sa ovakvom vlašću i „stručnjacima“

Markivuć dodaje da je ipak smiješno što Višković zaduživanje Republike Srpske po kamatnoj stopi od nevjerovarnih 6,1%, u isto vrijeme dok se FBiH zadužuje po stopi od 3,8%, prebacuje na bankarski sektor, jer kamatnu stopu, prije svega, određuje rizik.  REPUBLIKA SRPSKA09.06.2023 | 18:02

– Na jedinstvene, čudne i komične izjave Radovana Viškovića smo svi već navikli, pa tako samo njemu može pasti na pamet da, nakon 17 godina vlasti njegove stranke, tokom kojih su privatizovali sve što su mogli, a novac spiskali, za finansijski kolaps i nenormalna zaduženja okrivi nekoga ko je bio na vlasti prije punih 20 godina. Pri tome „zaboravlja“ da jedna banka koja je u to vrijeme prodata sa svim dugovima koji su ostali nakon prve vlade SNSD-a i dan-danas postoji i uspješno posluje, a da su tokom kontinuirane vladavine njegove stranke jedna za drugom propale tri banke, noseći sa sobom u ambis sredstva mnogih privrednih subjekata i lokalnih zajednica – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković.

Ističe da je u ovom periodu propala i Banka Srpske, koju bi Višković kao sad ponovo formirao, jer su „u Federaciji bili pametniji, pa su sačuvali svoju Razvojnu banku“.

On dodaje da je ipak smiješno što Višković zaduživanje Republike Srpske po kamatnoj stopi od nevjerovarnih 6,1%, u isto vrijeme dok se FBiH zadužuje po stopi od 3,8%, prebacuje na bankarski sektor, jer kamatnu stopu, prije svega, određuje rizik.

– Dva su moguća scenarija zašto se Republika Srpska zadužuje po toliko visokoj kamatnoj stopi. Prvi mogući razlog je da ne postoji visok nivo povjerenja prema Republici Srpskoj, prema ukupnoj stabilnosti i našoj sposobnosti da vraćamo kredite. Drugi scenario je da Republika Srpska zapravo posuđuje novac tajkuna bliskih SNSD-u ili ljudi iz samog vrha vlasti, koji onda kroz ovako visoke kamate zarađuju na leđima Republike Srpske i našeg naroda. Šta god da je u pitanju, teško Republici Srpskoj sa ovakvom vlašću i ovakvim finansijskim „stručnjacima“ – zaključio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...