Slaviša Marković

’’Među arapskim investitorima, kako se to pompezno najavljuje, kriju se i ”domaći maskirani Arapi”, izjavio je poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS Slaviša Marković, na Osmoj redovnoj sjednici NS RS.

Dosta pažnje javnosti privukla je vijest da će se u Semberiji graditi solarna elektrana snage 60 MW.

“Aktuelna dešavanja i najave Vlade RS o izgradnji solarne elektrane na području grada Bijeljina, na prostoru na kome su nekada bili smješteni predajnici ”Radio Jugoslavije”, koja ima veoma povoljnu postojeću elektro infrastrukturu, baca sumnju na to da se među arapskim investitorima, kako se to pompezno najavljuje, kriju i ”domaći Arapi”, rekao je poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS Slaviša Marković.

’’Visokopozicionirani u redovima Vlade RS, ovi naši Arapi vođeni su isključivo vlastitim interesima, gdje su zarad nezakonite provizije od milion ili dva dali stranim investitorima mogućnost da ostvaruju profit, umjesto da to ostvaruje Republika Srpska, nastavio je Marković.

’’Sve ovo je još više začuđujuće, jer smo u situaciji da je snadbijevanje električnom energijom na upitnom nivou, čemu je doprinijela nedavna arbitražna odluka u RiTE Ugljevik, kao i najava tužbe ČEZ-a protiv TE Gacko, zaključio je Marković.

Prije desetak dana Marković je izjavio da su građani Semberije zatečeni vijestima da saudijska firma planira graditi solarnu elektranu u Bijeljini u MZ Hase. 

“Niti je poznato ko stoji iza te grupacije, pod kojim uslovima planiraju gradnju, šta će biti sa zemljištem koje sada pripada MUP RS… Pa prije samo desetak dana je najavljivno da će firma iz Trebinja graditi solarnu elektranu u Bijeljini, a sad odjednom memorandum potpisuje ovlašteni predstavnik Arapa. Naravno da je sve to konfuzno i sumnjivo. Ovakva informacija nas je zatekla, jer je čudno da se na četiri kilometra od samog centra grada pravi ovakav infrastrukturni projekat, posebno imajući u vidu da je tu bilo planirano turističko vikend naselje’’, saopštio je tada Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име