MARKO MIHAJLOVIĆ: 2022. – jedna od najuspješnijih godina za „Elektro-Bijeljinu“

Datum:

Share post:

Direktor preduzeća „Elektro-Bijeljina“ Marko Mihajlović rekao je Srni da je 2022. godina bila jedna od najuspješnijih do sada u kojoj je poboljšanje poslovanja evidentirano u svim sektorima.

„Ohrabruje nas posebno činjenica da je u devet mjeseci 2022. godine zabilježen pozitivan bruto dobitak od 855.992 KM, iako su projekcije bile znatno niže“, naveo je Mihajlović.

On kao razlog za ovaj dobar finansijski pokazatelj navodi naplatu ranijih potraživanja, kao i odgovorno ponašanje u planiranju i trošenju novca.

„Posvećenost ljudi zadatim ciljevima uvijek daje rezultate i hoćemo da taj kurs razmišljanja i djelovanja zadržimo i time stvorimo još bolje perspektive razvoja `Elektro-Bijeljine` i odnosa sa kupcima. A sve to je od velkog interesa i za širu zajednicu“, kaže Mihajlović. On je naglasio da se velika pažnja pridaje i realizaciji kapitalnih investicija.

TESTNA REKLAMA

„U toku je realizacija kapitalnog projekta i investicionog ciklusa od ukupno 45 miliona KM, od čega je 30 miliona KM kreditnih sredstva EBRD-a, a ostatak su vlastita sredstva. Ovaj projekat podrazumijeva rekonstrukciju niskonaponske i srednjenaponske mreže i ugradnju brojila sa daljinskim očitanjem, te nabavku najsavremenije elektroenergetske opreme. U toku je i izgradnja novih priključaka i trafostanica, kao i radovi na uvođenju sistema za upravljanje i nadzor procesa /SCADA/“, rekao je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, planom investicija za 2022. godinu u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata, nabavku pratećih softvera i drugu opremu, planirano je više od 12 miliona KM vlastitih sredstava i kreditna sredstva od 10.000.000 KM.

„Od navedenih sredstava, za deset mjeseci realizovano je 14,6 miliona KM i te investicije već daju pozitivne efekte. Realizacija plana bila bi i bolja da nije bilo neosnovanih žalbi u postupku javnih nabavki od pojedinih potencijalnih ponuđača, što usporava sve procese“, naveo je Mihajlović.

On je istakao da su na visok nivo poslovanja uticali i nova mreža i oprema, koji su doprinijeli da se znatno smanji broj zastoja i u vezi sa tim bilježe se najbolji rezultati u posljednjih nekoliko godina.

„Održali smo i nizak nivo distributivnih gubitaka i oni su trenutno ispod osam odsto, što je za više od tri odsto bolji rezultat od dozvoljenog nivoa koji je propisao regulator. Do sada smo ugradili i oko 40.000 `pametnih brojila`, što je bitan uslov za optimalno funkcionisanje našeg sistema, godišnji planski remonti najznačajnijih elektroenergetskih objekata su završeni na vrijeme i u predviđenom roku, što nam je omogućilo da smo spremno dočekali zimske uslove kada je naprezanje distibutivnog sistema znatno izraženije“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ističe da su ovi poslovi i rezultati dobra smjernica odgovornog poslovanja i temelj za još perspektivnije aktivnosti „Elektro-Bijeljine“ u 2023. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA NA SAMITU BALKANSKIH GRADOVA

Savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić predstavljao je Grad Bijeljinu na Samitu B40 mreže balkanskih gradova, održanom u Atini 23....

Formirana Omladina Gradskog odbora RSS Bijeljina (foto)

U Republičkoj stranci Srpske održan je sastanak povodom formiranja Omladine Gradskog odbora RSS Bijeljina, kojem je prisustvovalo tridesetak...

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...