Manastir Svete Petke u Bijeljini od danas krase biste patrijaha Germana i patrijarha Pavla

Datum:

Share post:

Akademik Drago Mirković, iz Bijeljine, sa suprugom Rosom i porodicom, i umirovljeni episkop zvorničko -tuzlanski Vasilije darovali su Manastiru Svete Petke u bijeljinskom naselju Pet jezera spomen obilježja patrijarha Germana i patrijarha Pavla.
Prelijepo urađene biste, urađene na divno osmišljenim i uređenim postamentima, rad akademika Mirkovića, dodatno su ukrasili ovu srpsku, pravoslavnu bogomolju, koju je episkop Vasilije, dok je bio aktivan arhijerej, izgradio u ruskom stiglu.
Ovo su samo neka od spomen obilježja, urađenih najljepšim umjetničkim tehnikama koje su Mirkovići darovali u saradnji sa vladikom Vasilijem.
 -Riječ je o našim divnim poglavarima Srpske pravoslavne crkve, koji su je vodili u najtežim vremenima, a ostali su stameni, dostojanstveni i posveći vjeri do poslednjeg daha i poslednjeg atoma -kaže Mirković.
 -Narod Republike Srpske, kao i sav naš rod, ma gdje živio, nikad ih neće zaboraviti. Ovo je sjećanje i podsjećanje na njih i njihova dragocena i zlatna djela.
Vladika Vasilije se utoliko više raduje „dovođenjem“ patrijarha Pavla i patrijarha Germana, jer se to događa u doba kada obilježava 85 godina života, 45 godina vladičanskog i 65 godina monaškog staža.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dejan Živković, novi/stari igrač FK Radnik i prvo pojačanje u jesenjem prvaku

Dejan Živković (23) koji igra na poziciji centralnog napadača ili desnog krila prva je zimska lasta u redovima...

Nacrt novog Zakona o lovstvu upućen u redovnu skupštinsku proceduru

Polaganje lovačkih ispita, izdavanje dozvola za lov, kao i izrada lovnih osnova samo su dio poslova koje je...

PED Majevica u posjeti pobratimskom društvu Povlen Valjevo

Proteklog vikenda, 2 i 3. decembra planinari PED Majevica su posjetili prijatelje iz pobratimskog društva Planinarski Klub Povlen...

21 godina postojanja Udružnja likovnih umjetnika “Sveti Luka” u Bijeljini (foto)

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” ove godine obilježava 21 godinu postojanja i predanog rada. Od osnivanja, 2002. godine,...