MALO „ĆAPILA“ OD OPOZICIJE, MALO OD VLADAJUĆIH: Brojčano, Jelena Trivić već ima pola poslaničkog kluba u NS RS, i odbornički klub u Banjaluci

Datum:

Share post:

Četiri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske formiraju poslanički klub. Ni dva mjeseca od početka svoje „zvanične turneje“ vrbovanja političara po lokalnim sredinama Republike Srpske, Jelena Trivić već ima dva poslanika na svojoj strani.

Prije nekoliko dana Narodnom frontu pridružio se sada već bivši PDP-ovac Radoslav Dončić, dok je juče ozvaničen prelazak Željka Dubravca iz DNS-a.

Po jedan poslanik iz opozicije i iz vlasti na klupi su novoformiranog Narodnog fronta i pitanje je ko će još od poslanika preletjeti u novu partiju. Svakako najzanimljivija je situacija u Banjaluci. Tamo Trivić brojčano već ima „svoj“ odbornički klub a platforma zajedničkog djelovanja ovih odbornika je predstavljena i u Banjaluci.

„Bila je ovo sjajna prilika da sa odbornicima Dijanom Ješić, Acom Petkovićem, Sašom Lazićem Medom i Nemanjom Kondićem predstavimo platformu zajedničkog djelovanja u Skupštini grada Banja Luka u narendom periodu i da čujemo očekivanja naših sugrađana. Drago mi je što i u Banjaluci postoju veliko interesovanje za ono što ćemo zajedno raditi kroz Narodni front, a zajedno sa svima vama nastavljamo da budemo front odbrane od nenarodnog režima na čelu sa SNSD i njihovim pomagačima!“ napisala je Trivić na svojim društvenim mrežama.

Pokazuje se da je Trivić za sada „pikirala“ pojedince iz postojećih opozicionih stranaka, ali skromno, i pojedinaca kod vladajućih, a koji su, svako na svoj način, nezadovoljni unutar sopstvenih stranačkih zidina, i izgleda da se krenulo u osvajanje odborničkih pozicija u različitim lokalnim zajednicama, te vrbovanje nezadovoljnih političara iz vladajuće koalicije.

Da li će najveća kolateralna šteta nastati PDP-u, bivšoj stranci Jelene Trivić?

Najveću buru u PDP-u izazvao je prelazak Radoslava Dončića, a prije toga prelazak Dijane Ješić, banjalučke odbornice, od koje su čak i zatražili vraćanje mandata. Nakon odlaska Dončića pale su teške riječi između nje i lidera PDP-a Branislava Borenovića.

Odluka da pokrene sopstvenu političku stranku, sa ili bez podrške ili uticaja sa strane (najčešće pominjano ime je ono Aleksandra Vučića koji ovih dana formira nešto što se zove „Narodni pokret“, zatim imenovanje Adama Šukala na mjesto njegovog savjetnika za region – sve su to spekulacije vezane za formiranje „Narodnog fronta“ Jelene Trivić, koje su se pojavile netom nakon najave istog) dobrano bi mogla poljuljati planove vladajućih stranaka, jer su do sada uspijevali pacifikovati svako ozbiljnije opoziciono djelovanje, mada veliko iznenađenje na izborima predstavlja uspjeh upravo lista Nebojše Vukanovića.

Za sada iz Liste Nebojše Vukanovića pozdravljaju izlazak Jelene Trivić iz PDP-a, ali prije svega od Draška Stanivukovića, međutim šta će biti kada na lokalu počne preletanje upravo iz ove liste?

Pitanje je i hoće li PDP upsjeti da na neki način amortizuje odlazak Jelene Trivić te da se fokusira na ovu ( unutarstranački izbori) i narednu (lokalni izbori) godinu. Ukoliko budu nastavili po „starom“, glasovi namijenjeni PDP-u lako bi se mogli preliti u Narodni front.

Na drugu stranu, Jelena Trivić je pokazala ne samo da je beskompromisna, poput pomenutog Nebojše Vukanovića, već je pokazala i da može pridobiti solidan broj glasova. Rezultat koji je postigla na Opštim izborima je to pokazao.

Vidjećemo koliko će nova politička opcija Jelene Trivić imati snage do lokalnih izbora, koji se održavaju već naredne godine. Novi politički subjekt mogao bi napraviti probleme i tradicionalnim opozicionim političkim strankama kao što su SDS i PDP.

Na drugu stranu, moguće je da se vladajući već naslađuju ovim međuopozicionim tumbanjem i nadaju se da će se svi dobrano smoriti do 2024. godine. I da će onda „glat“ i bez problema uzeti lokalne izbore.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/byka.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...