Mališani vrtića „Čika Jova Zmaj“ tradicionalno obilježili 8.mart

Datum:

Share post:

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ već tradicionalno sa svojim mališanima obilježava 8.mart, kroz projekat „Mami i baki srce na dar“, a u saradnji sa ministarstvom porodice, omladine i sporta.

Slaviša Vujanović, direktor vrtića, rekao je da su još od 28. februara započeli realizaciju projekta sa kreativnim radionicama koje su se održavale u objektima vrtića, a pored radionica, pripremili su i priredbe za mame i bake.

„Danas u našem centralnom vrtiću u objektu „Mali princ“ vrtićke grupe organizuju priredbe za mame i bake. To će svakako biti najljepši poklon koje će pripadnice ljepšeg pola dobiti od djece. Mališani se posebno raduju obilježavanju 8.marta, jer je ljubav između majke i djeteta neraskidiva i mnogo važna za razvoj djeteta. Prilikom obilježavanja 8.marta, nastupa i recitacija, vidi se posebna emocija kod djece“, rekao je Vujanović, te dodao da vaspitno-obrazovne ustanove moraju djelovati u pravcu da kod djece razvijaju zdrav porodičan odnos.

Vujanović ističe da kroz obilježavanje 8.marta, vaspitači zajedno sa roditeljima, jačaju porodicu kao osnovnu ćeliju društva, s obzirom da je bitno da djeca u ranom djetinjstvu znaju šta je porodica i koliko je bitno da se sačuva.

„Kroz različite aktivnosti koje realizujemo u našem vrtiću, trudimo se da u rad vrtića uključimo i užu i širu porodicu, kako roditelje tako i bake, stričeve, tetke… Imamo mnogo različitih aktivnosti i naš vrtić je tu da obilježi svaku aktivnost koja je bitna za porodicu, a sve u želji da djeca shvate značaj porodice“, kaže Vujanović.

U sklopu obilježavanja 8. marta, mališani vrtića „Čika Jova Zmaj“ sutra će na Gradskom trgu u 10 časova prezentovati osmomartovski vašar, koji već tradicionalno organizuje vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...

Načelnik Savić učestvovao u Beču na Konferenciji u organizaciji OEBSA

„Na sastanku u Beču imao sam priliku da zajedno sa načelnikom Teočaka Taibom Muminovićem učestvujem u radu konferencije...

Dnevni horoskop za 31. mart

OVAN POSAO: Napredujete iz dana u dan. Ovakva dinamična atmosfera vam potpuno odgovara. Ovo je u potpunosti energija koja vama...

Twitter ukida stare oznake za verifikaciju 1.aprila

Zastarjeli verifikovani korisnici moraće da plate kako bi zadržali svoj status. Uskoro će korisnici sa prethodno verifikovanim Twitter nalozima...