JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina u perodu od 2-8. oktobra 2023. godine obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta, pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“.

Zajedno sa vaspitačima i roditeljima, mališani su se potrudili da u sklopu Dječije nedjelje naprave veoma bogat i šarolik program, kao i svake godine do sada.

Tim povodom, mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, danas su na Gradskom trgu organizovali prodajnu izložbu, humanitarnog karaktera pod nazivom „Uljepšajmo nečije djetinjstvo“.

Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ zahvalio se mališanima iz vrtića, ali i njihovim roditeljima koji u saradnji sa vaspitačima realizuju prodajnu izložbu humanitarnog karaktera „Uljepšajmo nečije djetinjstvo“.

„U svim objektima našeg vrtića izloženi su dječiji radovi koje roditelji na simboličan način „kupuju“. Danas su na Gradskom trgu izloženi kreativni radovi vaspitača i pozvali smo sve naše sugrađane da se odazovu, da budemo svi humani i da kroz ovu aktivnost razvijemo humanost kod djece“, rekao je Vujanović, te dodao da će iznos koji bude prikupljen kroz humanitarne aktivnosti biti uručen nekome kome je najpotrebniji. Odluka kome će biti dodjeljen novac, odlučiće Savjet roditelja.

U protekle četiri godine, otvorena su tri nova objekta vrtića „Čika Jova Zmaj“ na području Grada Bijeljina, što je znatno proširilo kapacitete ustanove, međutim, i dalje postoji lista čekanja.

„Trenutno u našem vrtiću boravi 800 djece, ali postoji lista čekanja od 165 djece, što znači da i dalje moramo raditi na proširenju kapaciteta“, kaže Vujanović.

Jovanka Vuković, zamjenik ombudsmana za djecu RS, danas je prisustvovala prodajnoj izložbi koju su organizovali mališani vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Ona je istakla da Dječija nedjelja najljepši ukras Grada, a danas i Gradskog trga.

„Kada pogledamo naše najmlađe i najljepše sugrađane koji su se potrudili da nešto naprave, treba da uvažimo to što su oni uradili i potrudili se da nam uljepšaju dan. Na ovaj način djeca predškolskog uzrasta pokazuju koliki su njihovi potencijali i kapaciteti. Treba istaći da su oni jedna od najvažnijih kategorija kojima treba da posvetimo pažnju“, rekla je Vuković.

Jovanka Vuković, zamjenik ombudsmana za djecu RS, izrazila je nadu da ćemo jednog dana doći do ideala da nam predškolstvo bude besplatno, kao što je u Vojvodini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име