Mališani Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju priredili predstavu za drage goste (foto)

Datum:

Share post:

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” mališani su pripremili progodnu predstavu, a pored predstave, za goste su otpjevali pjesmicu za koju su tekst i muziku pripremili zaposleni u Dnevnom centru.

Nevena Rankić, rukovodilac Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju istakla je da su se i ove godine potrudili da obogate Međunarodnu nedjelju djeteta.

„Organizovali smo različite radionice i druženja sa djecom iz osnovnih škola i vrtića, a za naše drage goste smo pripremili predstavu pod nazivom “Mali prijatelj”, a na osnovu djela “Mali princ”. Na ovaj način prenosimo i poruku da smo svi na izgled različiti, ali smo u srcu i duši jednaki”, rekla je Rankićeva. Ona je podsjetila da je Dnevni centar počeo sa radom u februaru 2021. godine, te da su zadovoljni i djeca i roditelji.

„Djeca nam svakodnevno dolaze radosna i nasmijana, roditelji nam potvrđuju da mališani jedva čekaju da dođu u centar i druže se sa drugarima. Imamo razne zajedničke radionice, a nastojimo da svakodnevno unapređujemo naše usluge”, pojasnila je Rankićeva. Gost na priredbi bila je i Jovanka Vuković, zamjenik Ombudsmana za djecu.

„Posjeta Dnevnom centru je posebno zadovoljstvo, jer vidimo da se sa djecom radi, da su djeca zadovoljna, da imaju uslove i mogućnost da pokažu šta mogu, što je i jeste smisao ove socijalne usluge. Iz ugla institucije Ombudsmana za djecu ovo je važno jer djeca ostvaruju svoja prava iz Konvencije UN o pravima djeteta, da nisu diskriminisani, pravo da se druže, da se igraju i budu vidljivi”, rekla je Vukovićeva i dodala da institucija Ombudsmana jako podržava rad ovog Dnevnog centra, kao i Dnevni centar za djecu u riziku i Dnevni centar djece u Otaharinu.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, takođe je bio gost na priredbi, istakavši da ova posjeta nije ni prva, a svakako ni poslednja.

„U ovu ustanovu i Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju uvijek dolazim s posebnim osjećanjima i kao neko ko je predstavnik našeg grada, mogu reći da možemo biti ponosni na činjenicu da imamo Dnevni centar sa adekvatnim prostorom i stručnim kadrom. Naša dužnost, kao predstavnika institucija, ali i društvene zajednice u cjelini, da se ni jedno dijete, bez obzira na poteškoće u razvoju ili bilo šta drugo, ne osjeti manje vrijednim, nego da su ravnopravni članovi društva. Skupština grada je u okviru svojih nadležnosti opredijeljenja za apsolutnu podršku Centru za socijalni rad, samim tim Dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju, kao i Dnevnom centru za djecu u riziku”, rekao je Đurđević.

Direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić podsjetio je da u Dnevnom centru za djecu s poteškoćama u razvoju imaju oko 20 mališana, a u Dnevnom centru za djecu u riziku, u različitim intervalima, oko 40.

„Sa djecom aktivno rade stručna lica, njih sedmoro, imamo neophodan didaktički materijal, igralište, a sve je prilagođeno potrebama djece. Cilj nam da se djeci omogući adekvatan boravak i napredak, kao i jedna vrsta olakšice i sigurnosti njihovim roditeljima”, rekao je Sofrenić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NAKON VELIKOG APRILSKOG POŽARA: Svetozar Ostojić, Mega Drvo – Obnovili smo 95 odsto uništenih kapaciteta

Nakon velikog požara koji je devetog aprila ove godine, prije osam mjeseci, zahvatio proizvodne hale preduzeća „Mega drvo“...

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...