U skladu sa godišnjim programom rada JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ svake godine realizuje Evropsku sedmicu urbane mobilnosti. Ove godine biće realizovana u četiri objekta od 19. septembra do 20. septembra.

Maja Perdan Ilić, pedagod u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ istakla je da su zajedno pripremili raznovrsne aktivnosti u objektima „Mali princ“, „Radost“, „Đurđevak“ i „Plavi čuperak“.

Vaspitači su zajedno sa djecom odlučili da i ove godine podignu svijest koliko je kretanje za djecu zdravo i da koriste alternativna prevozna sredstva kao što su bicikl, trotinet i sve što čini da djeca rastu i razvijaju se zdravo.

„Danas ste imali priliku da posmatrate aktivnost „Krugovi drugarstva“, sutra u objektu „Radost“ imaćemo aktivnost „Živi zdravo, vozi zdravo i u Radost dođi pravo“, u četvrtak imamo u objektu „Đurđevak“ aktivnost „Sigurnom vožnjom, stižemo do cilja“ i u petak ćemo sa drugarima iz objekta „Plavi čuperak“  realizovati aktivnost „Na točkovima sa drugovima“. Vaspitači se zaista svake godine trude da pripreme što raznovrsnije aktivnosti kako bi djeci bilo zanimljivo“, kaže Perdan-Ilić.

Vaspitači su danas pripremili poligon za mališane, a tako će biti i u ostalim aktivnostima narednih dana. Djeca će imati poligone sa različitim preprekama koje će pomoću različitih prevoznih sredstava uspjeti da riješe na svoj način.

Kako kaže pedagog Dječijeg vrtića, djeca vrlo rado prihvataju ovakav način učenja i igre, naročito vole takmičarske igre na otvorenom i uvijek se raduju i uživaju u svim aktivnostima koje se organizuju na otvorenom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име