Maksimović uručio poklon za 11. bebu porodici Simić iz Obarske – Zaposlenje u Bolnici za jednog od sinova (foto)

Datum:

Share post:

Direktor bijeljinske Bolnice „Sveti vračevi“ Zlatko Maksimović danas je uručio nosiljku za bebu i 1.000 KM Dragani Simić iz sela Velika Obarska povodom rođenja 11. djeteta, dok će njen sin Luka, koje je odnedavno punoljetan, biti zaposlen u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Maksimović je rekao da su, osim poklona koji će beba dobiti, sa porodicom dogovorene najpotrebnije stvari.

On je naveo da je od trinaestoro članova ove porodice petoro punoljetno, a niko ne radi u državnoj ustanovi, te je povodom toga dogovoreno da u Tehničkoj službi Bolnice bude zaposlen sin Luka.

„Najstariji sin radi u jednoj privatnoj firmi, devetnaestogodišnja kćerka završava određene škole, a sin Luka, koji je prije dva mjeseca napunio 18 godina, nema zaposlenje, a radi kao sezonski radnik građevinarstvu“, rekao je Maksimović na konferenciji za novinare.

TESTNA REKLAMA

Maksimović je naveo da je danas razgovarao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem i da je dobio obećanje da će tokom dana biti dobijena saglasnost za ovo zaposlenje već od 1. septembra.

„Svi mi iz Bolnice ovim gestom skrećemo pažnju na višečlane porodice i želimo da podstaknemo lokalnu, ali i širu društvenu zajednicu da više brinu o ovim porodicama kojima je pomoć i te kako potrebna. Nema većeg bogatstva od naše djece tako da u narednom periodu, svi koji mogu, moraju takvim prodicama pomagati i više“, istakao je Maksimović.

On je dodao da bijeljinska Bolnica brine o pronalitetnoj politici, te da u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoje dvije kovid-operacione sale u kojima je samo u ovoj godini rođeno 14 beba.

Luka Simić zahvalio je upravi Bolnice „Sveti vračevi“ što će dobiti zaposlenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Zahvaljujem menadžmentu, srećan sam i mnogo će mi značiti. U porodici je radost povodom rođenje sestrice, a, s druge strane, dobio sam posao i značiće mi mnogo“, rekao je Luka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...