Borjan Maksimović, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine, a u cilju bolje informisanosti građana Grada Bijeljina prezentovao je Izvještaj o radu za 2023. godinu Odjeljenja za prostorno uređenje.

Tim povodom Maksimović  je rekao da je izdata 161 građevinska dozvola, što je za 35 građevinskih dozvola više u odnosu na 2022. godinu, te da su izdate građevinske dozvole plod donošenja strateških i sprovedenih dokumenata prostornog uređenja, kao prostorno – planskih dokumenata jedinice lokalne samouprave.

Maksimović naglašava da su izdate 23 građevinske dozvole za višeporodične stambene / stambeno-poslovne objekte i da je započeta izgradnja 861 stambene jedinice i 18 poslovnih prostora.

’’Rezultat odgovornog i efikasnog rada Odjeljenja se manifestuje i kroz prihode, koje smo uspjeli da naplatimo prilikom obračuna naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i rente za objekat, koji su za 22% veći u odnosu na 2022. godinu i iznose 10. 600, 000 KM“, kaže Maksimović.

’’Ove godine je donesena Odluka o izmjeni odluke o gradskim administrativnim taksama, tako što je administrativna taksa u postupku izdavanja građevinske dozvole, ograničena na 0,5% od predračunske vrijednosti objekta, ali na maksimalno 5.000 KM“, nastavio je Maksimović.

’’U ovoj godini smo izdali preko 700 rješenja o utvrđivanju legalnosti objekata za individualne stambene i stambeno-poslovne objekte do 400 metara kvadratnih, koji su izgrađeni do kraja 2013. godine, a prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata iz 2022. godine“, zaključio je Maksimović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име