Majska Alergija na Miću Mićića! Kako? Zašto?

Datum:

Share post:

Maj je vrlo karakterističan i lijep mjesec. Ima ga u pjesmama (kao topli maj…da stignemo u maju kad bulbuli pjevaju itd…) u pričama predaka (kažu bake da se od maja može sjediti na zemlji jer nema “r” u nazivu, dakle maj, juni, juli i avgust su bezbjedni mjeseci za nazeb zbog sjedenja na zemljinom tlu), zatim, je u sportu maj mjesec završnica tj.finala , mjesec u kom se titule osvajaju i gube…
 
Medicinari ga spominju i kao mjesec pojačanih alergena te se ljudima sklonim alergijama preporučuju razni vidovi zaštita i preventiva od polena, maslačka, trave, sunca…
 
U političkom ambijentu Semberije u petom godišnjem mjesecu javlja se još jedna pojava koju bi možda mogli podvesti pod alergije!
 
Alergija na Miću Mićića! Kako? Zašto?
U maju 2016. godine, popularni (htjeli priznati ili ne) Mićo je doživio udar na skupštinsku većinu i po prvi put u istoriji svoje vladavine Semberijom ostade bez podrške većine narodnije tribuna!
 
Napadoše ga do tada vjerni saveznici, izdadoše, procijeniše da je ranjen i da mu je došao kraj, ali dođe oktobar kad kiše padaju (i ne samo kiše…). Ćomi im zakaza revanš na izborima i opet osvoji, pobjedi, trijumfova sad će neki reći ukrade, (pa i da ukrade, ne uhvatiše ga, a pravnici kažu da nisi lopov dok te ne uhvate).

A to što je na izborima krala druga strana i sud to i crno na bijelo presudio, neki žele da zaborave.
Elem, nastavi Mićo na prijestolu Gradske kuće do dana današnjeg.
 
Evo posle tog maja 2016. dođe i maj 2019.
I ponovo otkriće. Evo, nakon tri godine od onoga maja ponovo otkriće protiv Miće!
 
Kažu, uzeo pare od kirije jer je iznajmio svoj prostor Republičkoj instituciji koja vodi računa o katastru, gruntu i drugim zemljišnim evidencijama teško stečene Republike Srpske.
 
U većini slučajeva bi svako nešto uzeo kad bi mu neko dao, zar ne! Pogotovo novac!!!
Dakle ima nešto i do davalaca nije samo do primaoca.
 
Međutim, u ovom slučaju na meti je primalac Mićo, majski gubitnik, a oktobarski pobjednik!  
 
I utiša se graja i larma oko kirija, zakupa, uzetih miliona, otvori se čak i šampanjac za visoke zvanice i niske saradnike povodom završetka megaprojekta kanalizacije i opet nikom ništa.

I opet u ovom maju se zatalasa oko Miće, ali s druge strane!
Na majskom skupštinskom zasijedanju frka i frtutma oko povećanja plate, te smanjilo se kreditno zaduženje Gradske kuće, drugi kažu povećalo…pokreće se već provjereni mehanizam medijske hajke, predložiše ga za predsjednika SDS…i tako unadogled.
 
Jedni kažu ovo, drugi kažu ono…ali…
Opstade i ostade primalac, vladar, pobjednik, žrtva, meta, izdajnik, predsjednik, načelnik, gradonačelnik popularni Ćomi Ćićmi ili u ozbiljnim koverzacijama Mićo Mićić, majski gubitnik, a oktobarski pobjednik!  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođeno ŠEST BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i dvije djevojčice Broj...