MAJEVIČANI NA OBILJEŽAVANJU DANA REPUBLIKE SRPSKE U ŠVAJCARSKOJ (foto)

Datum:

Share post:

Zavičajna udruženja Srba iz Republike Srpske organizovala su proslavu Dana Republike Srpske u Švajcarskoj.

Obilježavanje Dana Republike Srpske,koje je po treći put održano u gradskoj hali Dietikon kod Ciriha, je okupilo nosioce političkog, privrednog i kulturnog života  Srba iz rasejanja koji žive i rade u Švajcarskoj, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama.

Ovom okupljanju veliki doprinos je dalo Udruženje Majevičana u Švajcarskoj, a svojim prisustvom podržali su ga i predstavnici opštine Lopare koje je predvodio Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

Vlado Antić, predsjenik Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, je rekao da je pomenuto udruženje, sa drugim zavičajnim udruženjima uložilo veliki napor da bi se organizovala proslava.

„Ogroman je značaj koji Republika Srpska i njen Dan imaju za sve Srbe, posebno za nas u dijaspori“, naglasio je Antić.

“Moram istaći veliko zadovoljstvo što su naši ljudi u rasejanju veoma organizovani i što su uložili veliki trud kako bi se dostojanstveno obilježio Dan Republike Srpske u Švajcarskoj. Iste utiske sam ponio iz Bavarske”, saopštio je Nešković, koji je na ovaj događaj doputovao u društvu Miroslava Kojadinovića, privrednika i humaniste,  prijatelja opštine Lopare, koji je prethodnog dana organizovao proslavu Dana Republike Srpske u Bavarskoj.

Na proslavi u Cirihu su bili ministri u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i Zlatan Klokić, ambasador BiH u Švajcarskoj Boro Bronza i predstavnik ambasade  Srbije u Švajcarskoj Mihajlo Šaulić, te gradonačelnici Banja Luke Draško Stanivuković i Bijeljine Ljubiša Petrović,  načelnik Modriče Jovica Radulović i brojni gosti iz Srpske i Srbije.

U crkvi Svete Trojice u Cirihu, prije zvanične ceremonije, je slomljen slavski kolač u čast Prvomučenika – Svetog arhiđakona Stefana, a Stojan Stevanović, predsjenik Udruženja Srpskih privrednika u Švajcarskoj je najavio održavanje Poslovnog  foruma srpske dijaspore, čiji je cilj promovisanje potencijala Republike Srpske i unapređenje saradnje domaćih i švajcarskih privrednika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...