Saopštenje za javnost DNS Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Bijeljina kategorički je protiv najavljenog poskupljenja komunalnih usluga od strane JKP “KOMUNALAC” a.d. Bijeljina jer smatramo da se zbrinjavanje otpada, kao opštedruštveni interes lokalne zajednice i svih građana, može finansirati iz drugih izvora. 

Gradski odbor DNS Bijeljina smatra da su naši građani i njihovi porodični budžeti već preopterećeni raznim porezima, komunalnima taksama i naknadama, te smatramo da se mora iz izvornih primanja Budžeta Grada Bijeljina finansirati svi dodatni troškovi pa samim tim i nedostajuća sredstva za potrebe pravilnog zbrinjavanja otpada a nikako ne posezati opet u džepove naših sugrađana.

Svjesni smo činjenice da radnici u Komunalcu rade za niske plate i da se moraju povećati i nismo protiv toga, ali pozivamo Gradonačelnika da ta sredstva iznađe u okviru postojećeg Budžeta. 

Shodno odluci Gradskog odbora DNS da ne podrži najavljeno poskupljenje, naš odbornik Cvijetin Lukić u SG Bijeljini, glasaće protiv ovog prijedloga.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име