LUKAČ POTVRDIO: ''Zvizdić, Mektić i Šarović vršili pritisak na direktora Granične policije''

Datum:

Share post:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije, Zorana Galića, od strane Zvizdića, Mektića i Šarovića.

– Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane – dodaje Lukač.

Ističe da dugo poznaje gospodina Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

– Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protivazkonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića, zašto rade na štetu Republike Srpske – naveo je Lukač.

TESTNA REKLAMA

Dodaje i da MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje Federalne ili Kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

– Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a RS su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske – zaključuje ministar Lukač.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...