LUKAČ: "Na tender za helikoptere se mogu javiti svi koji ispunjavaju uslove"

Datum:

Share post:

Tender za nabavku tri helikoptera za Policiju Republike Srpske je raspisan, a otvaranje ponuda kreće od devetog septembra. Ministar poručuje da je nabavka letjelica neophodna i da će helikopteri biti višenamjenski. 
 

"Za intervencije policajaca, specijalnih jedinica, žandarmerije, ali, takođe, za gašenje požara, za medicinske evakuacije, za sve mogućnosti. U upotrebi u elementarnim nepogodama, pomoći našem stanovništvu i sličnim težim situacijama.", izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Za kupovinu helikoptera iz budžeta Vlade Republike Srpske obezbijeđeno je oko 42 miliona KM. Spekuliše se da bi ruski helikopterei marke "Ansat" mogli da budu najbolje rješenje. Na tender se mogu prijaviti svi a biće izabrana najpovoljnija ponuda. 

"Tender je otvoren i nije preciziran apsolutno za bilo koga. Na tender mogu da se prijave i Rusi i Amerikaci i Francuzi i Italijani i bilo ko, ako ispune one uslove koje mi tražimo tenderom.", zaključio je on.

Policija je, do sada, koristila usluge Helikopterskog servisa. Sada dobijaju svoju flotu. Osim helikopterima biće ojačani i sa osam "Despota" Tehničkog remonta Bratunac. 

TESTNA REKLAMA

"Ja mislim da upravo danas ili sutra, u svakom slučaju, do kraja sedmice, dva vozila isporučujemo i ona već ulaze u službene sastave MUP-a RS. Planiramo da do januara mjeseca, za 9. januar, isporučimo pet kompletnih vozila.", izjavio je Slaven Ristić, direktor Tehničkog remonta Bratunac.

Oklopno vozilo je i nastalo u saradnji MUP-a i Zavoda pa će ih policija dobiti 30 odsto jeftinije.    

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...