LOVRIĆKA: Sedmi dan BEZ NOVOZARAŽENIH u Bijeljini

Datum:

Share post:

– U Bijeljini ni dans nema novih slučajeva zaraze virusom korona, što su izuzetno dobre vijesti – istakla je Milica Lovrić, direktor gradske bolnice „Sveti Vračevi“ na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ona je podsjetila da je u Bijeljini, za sada, šest lica registrovano kao pozitivno na kovid-19, od kojih se dva nalaze u bolničkom karantinu, a četiri su smještena u karantin pri Domu učenika, a stanje svih zaraženih je stabilno.

 
– Do sada su u Bijeljini tri osobe izliječene, a dvije su preminule od posledica zaraze. Testirane su  ukupno 134 osobe, dok se rezultati očekuju za još 13 lica – najavila je Lovrićeva.

Zamjenik komandanta Gradskog štaba za vanredne sitacije Predrag Jović izrazio je zadovoljstvo što je u Bijeljini epidemiološka sitacija i dalje stabilna.

TESTNA REKLAMA

– Sve ide predviđenom dinamikom i danas Štab nije donosio posebne mjere izuzev zaljučka na osnovu kog ćemo od Ministarstva odbrane BiH tražiti 120 kreveta za proširenje karantinskog kapaciteta.  Nadamo se da će sitacija ostati stabilana, kao do sada, ali karantin ćemo proširiti da bismo bili spremni na sve izazove – naglasio je Jović.

Gradski štab za vanredne situacije danas je održao i sastanak sa predstavnicima domova za stara lica sa područja Grada Bijeljina, da bi razgovarali o potrebama ove najosjetljivije grupe stanovništva.

– Predstavnici domova su istakli da je sitacija u ovim ustanovama stabilna i da se sprovode sve propisane mjere zaštite. Jedini problem koji očekuju u narednom periodu je nedostatak zaštinih sredstava, a Štab će domovima za stara lica uputiti određene količine sredstava za dezinfekciju i pružiti pomoć u svemu što bude neophodno – najavio je Jović.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović naveo je da se pod medicinskim nadzorom nalazi 496 osoba.

– U karantinu na graničnom prelazu Rača imamo osam osoba, a u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ 65 lica. Svi se osjećaju dobro, bez ikakvih tegoba – istakao je Milovanović.

S obzirom na predstojeće praznike i najavljeno lijepo vrijeme, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na sve građane da je od izuzetnog značaja da ostanu disciplinovani u narednom periodu, kao i da poštuju preporuke ljekara i naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne sitacije.

– Pred nama je veliki izazov da u vrijeme praznika održimo samodisciplinu. Samo na taj način možemo epidemiološku sitaciju održali stabilnom kao do sada. Molimo građane da izdrže izolacju i poštuju socijalnu distancu tokom aprila, jer ukoliko to uspijemo, tokom maja ćemo moći da život vratimo u normalne tokove – poručeno je iz Štaba.

Broj zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj je 381, ozdravile su 102 osobe, a 14 ljudi je umrlo od posljedica izazvanih virusom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini

Hiljadu učesnika iz 58 klubova na Međunarodnom rukometnom turniru u Bijeljini. BIJELJINA HANDBALL CUP 2022 će biti održan 19,...

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...