LOPARE: Uvezivanje srpskog naroda važno za Srbe u dijaspori

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je da ova lokalna zajednica podržava rad Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koreni“ čija je misija uvezivanje srpskog naroda, što je veoma važno, pogotovo za Srbe u dijaspori.

On je izrazio zadovoljstvo što je u Loparama održana sjednica Upravnog odbora Saveza udruženja „Koreni“, dodajući da ovo udruženje ima opštinski odbor u Loparama koji uspješno vodi ljekar Želimir Nešković.

Osnovni zaključci sjednice, na kojoj su analizirani dosadašnji rad i planirane aktivnosti za naredni period, jesu da će na Vidovdan u Nišu biti obilježena slava i organizovan svesrpski sabor koji će trajati četiri dana, a Udruženje će pokušati da uključi sve patriotske i rodoljubive snage od Australije do SAD i Kanade.

„Koreni“ će podržati manifestaciju Dani dijaspore, koja će biti održana posljednjeg vikenda u julu u Loparama, veliki privredni susret početkom septembra u Banjaluci i Dane privredne aktivnosti srpske dijaspore, koji se u organizaciji privrednika Majevice, održavaju u Cirihu.

TESTNA REKLAMA

Na sjednici je zaključeno da će Udruženje podržati i Dane srpske kulture koji se organizuju u Francuskoj.

Za generalnog sekretara Saveza udruženja „Koreni“ izabran je profesor muzike Petar Gojković, predsjednik Udruženja Srba u Parizu, koji dugi niz godina harmonizuje odnose u dijaspori, vodeći srpske škole i doprinoseći da mladi naraštaji nauče maternji jezik, kulturu i običaje.

Predsjednik Izvršnog odbora Udruženja „Koreni“ Milan Gutić rekao je Srni da su Lopare rodno mjesto ovog udruženja, zahvaljujući ljudima koji su prepoznali umrežavanje matice i dijaspore, ističući posebno veliki doprinos načelnika Rade Savića i predsjednika Udruženja Stojana Stevanovića.

Sjednica je održana tako što je jedan broj članova bio u Loparama, a ostali su pratili sjednicu i uključivali se u njen rad putem video-konferencijske veze iz svojih gradova u različitim državama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....