LOPARE: UDRUŽENJE MAJEVIČANA DAROVALO 64 PEČENICE

Datum:

Share post:

Udruženje Majevičana u Švajcarskoj je uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića darovalo 64 pečenice za porodice lošijeg imovnog stanja.
 
Organizator ove akcije Vasilija Obrenović, koji je i član udruženja, rekao je novinarima da su pečenice dijeljene na parkingu ispred hale "Helvecija" u Loparama, a da je za one koji nisu mogli doći organizovan prevoz pečenica do njihovih kuća.
 
Član uprave Udruženja Stojan Stevanović istakao je da su se u organizaciji ove akcije priključili i mnogi kojima je ovo prvi put da učestvuju.
 
Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović istakao je veliki značaj saradnje dijaspore i matice.
 
"Udruženje je pomoglo ne samo darujući pečenice, nego i u mnogim drugim slučajevima i bili su od velike pomoći za ovaj narod", rekao je sveštenik Jović.
 
Načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je ovom prilikom i uručio zahvalnicu članovima Udruženja, rekao je da se ovo udruženje svojim aktivnostima predstavilo kao jedno od najboljih zavičajnih udruženja u cijeloj srpskoj dijaspori, izrazivši zahvalnost za sve što čine za rodni kraj.
 
U dijaspori je oko 5.000 Majevičana, a Udruženje u Švajcarskoj postoji već deset godina.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...