LOPARE: UČENICI SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA UČESTVOVALI NA SAJMU DEFICITARNIH ZANIMANJA

Datum:

Share post:

Učenici Srednjoškolskog centra “Vuk Karadžić” Lopare su učestvovali na sajmu i promociji deficitarnih zanimanja pod nazivom “Tražena zanimanja za siguran posao”.

Sajam je održan u Bijeljini u organizaciji Područne privredne komore Bijeljina sa namjerom da srednjoškolski centri iz 13 opština i gradova regije prezentuju javnosti i privrednim društvima način rada i funkcionisanja praktične nastave, konkurentnost na tržištu rada nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i način na koji su povezani s poslodavcima kao i stvaranju novih kontakata sa predstavnicima privrednih društava.

“Naši učenici su se odlično predstavili u najboljem svjetlu sa svojim praktičnim radom i dobili sredstva za nabavku potrebne opreme za školsku radionicu”, rekao je Boro Stanić, direktor Srednjoškolskog centra “Vuk Karadžić” Lopare.

On je izrazio zahvalnost Privrednoj komori Republike Srpske na vrijednoj donaciji i pruženoj podršci deficitarnim zanimanjima.

Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare je naveo, kao dobar, potez Privredne komore da se svim srednjioškolskim centrima regije dodijeli po 1000 KM za nabavku nove opreme.

On je kazao da je to dobra prilika da svi zajedno podrže učenike koji su se odlučili za deficitarna zanimanja, kako bi spremniji i stručniji izašli na tržište rada.

“Učenici su, izaborom deficitarnih zanimanja, pokazali želju za što skorije zasnivanje radnog odnosa I to je za svaku pohvalu, a ta zanimanja su potrebna našoj privredi i unapređenju privredne aktivnosti”, istakao je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...