U Loparama je održana radionica „Kampanja zagovoranja pozitivnih društvenih promjena“ u okviru projekta „Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“.

Na radionici su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija, predstavnici Fondacije „Lara“ i predstavnici susjednih opština.

Cilj ove dvodnevne radionice je izrada lokalnog akcionog plana zastupanja za žrtve porodičnog nasilja u Loparama.

Kroz navedeni akcioni plan koji će se izraditi, radiće se na suzbijanju i preventivi nasilja u porodici.

Navedeni projekat zajedno sprovode LIR civilno društvo i njemačka humanitarna organizacija ASB.

„Na današnjoj radionici koja zaista ima osjetljivu temu, imali smo predstavnike raznih lokalnih institucija i predstavnike iz drugih opština, kako bismo razmijenili što više iskustava na koji način lokalne zajednice štite žrtve porodičnog nasilja, kako informišu građane o ovoj oblasti, kakva je saradnja lokalnih institucija u prevenciji nasilja u porodici i slično.

Krajnji cilj radionice je izrada akcionog plana zastupanja za žrtve porodičnog nasilja kako bi se doprinijelo suzbijanju nasilja u Loparama, posebno kada je riječ o nasilju u porodici“, rekao je Željko Plavšić, predavač.

Aleksandar Pandurević, predstavnik njemačke organizacije ASB je istakao da je ovo jedna od nizu aktivnosti koje sprovodi IRIS mreža na našim prostorima, a kroz koje su trenutno urađeni programi za društveno ranjive grupe u pet lokalnih zajednica. „Ovaj projekat predstavlja rezultat međuopšinske saradnje koji se sprovodi u pet opština.

Trenutni fokus aktivnosti projekta u Loparama je na suzbijanju, odnosno prevenciji porodičnog nasilja koje će kroz izradu lokalnog akcionog plana, vjerujem, biti znatno poboljšano.“, zaključio je Pandurević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име