LOPARE: Stipendije za srednjoškolce bravarskog smjera

Datum:

Share post:

Srednjoškolci bravarskog smjera iz Lopara mjesečno će dobijati stipendije u iznosu od po 50 KM, a novac će izdvajati firma "Termoelektro oprema" i opština Lopare.

Ugovor o stipendiranju učenika danas su potpisali načelnik opštine Lopare Rado Savić i direktor firme "Termoelektro opreme" Mladen Arsenović.

Savić je rekao da će opština Lopare i "Termoelektro oprema" davati po 25 KM i da se nada da će to zainteresovati učenike za bravarsko-metalsku struku.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar za privredu i preduzetništvo Republike Srpske Vjekoslav Petričević koji je istakao da se u Loparama vidi dobra saradnja lokalne vlasti i privrednika, što smatra veoma bitnim.
"Bez dobrog sluha privrednika i lokalne zajednice ne može doći do konkrentih projekata niti rješavanja brojnih problema, što se tiče i privrede, zapošljavanja i zadržavanja radne snage", rekao je Petričević.

TESTNA REKLAMA

On je istakao da je danas veoma teško održati radna mjesta, te je pohvalio otvaranje novog pogona i zapošljavanja u Loparama.
Petričević je pozdravio aktivnosti većinskog vlasnika "Termoelektor opreme" Ilije Stjepanović u Loparama, koje smatra od velikog značaja za opštinu i Republiku Srpsku.

Direktor "Termoelektro opreme" Mladen Arsenović rekao je da su podijelili veliki broj stipendija za srednjoškolce i studente, kao i niz protokola o tehničko-poslovnoj saradnji sa prestižnim i obrazovim ustanovama.
"Sve učenike koji u Loparama pohađaju prvi i drugi razred srednje škole metalskog smjera stipendirali smo bez izuzetka i ograničenja", rekao je Arsenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...