LOPARE: SPORAZUM O SPROVOĐENJU PROCESA ENERGETSKE TRANZICIJE OPŠTINE

Datum:

Share post:

  1. SPORAZUM O SPROVOĐENJU PROCESA ENERGETSKE TRANZICIJE OPŠTINE

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, u ime lokalne zajednice i član uprvnog odbora /RESET/ – Centra za održivu energetsku tranziciju Damir Miljević, potpisali su Sporazum o saradnji na sprovođenju procesa energetske tranzicije Lopara.

Miljević je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da /RESET/ – Centar za održivu energetsku tranziciju i opština Lopare, nakon saradnje koja je bila u prethodne dvije godine, kreću u novu fazu odnosa.

„Odlučili smo se da sve one aktivnosti koje smo radili u prethodnom periodu sada pokušamo da konkretizujemo u oblasti razvoja solarne energije, a prva od tih aktivnosti će biti mapiranje solarnog potencijala na teritorije opštine Lopare“, istako je Miljević.

On je naveo da će Centar za održivu energetsku tranziciju sa pomenutom lokalnom zajednicom raditi na izradi idejnih rješenja i projekata, a zatim i na finansiranju i izvođenju radova i instalacija obnovljivih izvora energije.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom i naglasio želju da opština Lopare na vrijeme pokrene projekte vezane za solarnu energiju u procesu energetske tranzicije.

„U prvom krugu ćemo uraditi pregled svih javnih objekata i krovnih površina na kojima se mogu instalirati solarne elektrane, a zatim ćemo, kada se napravi akcioni plan, imati konkretne aktivnosti na njegovoj realizaciji i izgradnji navedenih elektrana“, saopštio je Savić.

On je zaključio da će se ubrzano razvijati i šeme za podsticaje kako bi se solarni sistemi postavljali na privatne proizvodne i stambene objekte.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...