LOPARE: Savić uručio povelje opštine Lopare Šaroviću i generalu Zecu

Datum:

Share post:

Povelje opštine Lopare, povodom krsne slave Đurđevdana, dodijeljene su ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirku Šaroviću i generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu.

Na večerašnjoj Svečanoj sjednici opštine Lopare Šaroviću je dodijeljena Povelja za doprinos razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života opštine Lopare, a generalu Zecu za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranju Republike Srpske.

General Momir Zec

Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić istakao je rezultate i dostignuća ove opštine u proteklih godinu dana, te najavio nove projekte.

TESTNA REKLAMA

– U proteklom periodu urađeno je 10 kilometara asfaltnog puta, sanirana su klizišta i izgrađeno je 11 stambenih jedinica porodicama koje su stradale u klizištima, u toku je priprema za izgradnju još 29 kuća što će činiti od 2015. godine ukupno 100 novoizgrađenih kuća u Loparama onima kojima su srušeni domovi u klizištima – istakao je Savić.

On je govoreći o radu i postignutim rezultatima naglasio dobar rad Doma zdravlja Lopare koji posluje sa suficitom, a koji će u ovoj godini završiti gradnju  objekta u  kome će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i mentalno zdravlje.

– Privredni subjekti na području Lopare dobro posluju i  svi su izvozno orijentisani. Otvoren je i novi pogon firme „Smart sistem“ čiji je vlasnik naš zemljak iz dijaspore a u toku ljeta će biti otvoren sportski cenatar „Bazeni“ čiji je investitor takođe naš Majevičanin iz dijaspore – rekao je Savić u govoru.

Savić je najavio kao prioritetne projekat izletišta na „Busiji“, izgradnju Sportske sale i poboljšanja vodosnabdijavanja u ovoj majevičkoj opštini.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice, koji ove godine obilježava dvije decenije, dobitnik je Zlatne značke opštine Lopare. Ruski general Mihail Pavlovič Lavranenko dobitnik je Zlatne značke za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici, a Robert Priler iz Njemačke za humanitarni rad. Zlatne značke dodijeljene su Stevi Mitriću i Nikoli Grujiću iz oblasti obrazovanja, kao i Čedi Rikanoviću za sportski rad.

Za doprinos u razvoju i unapređenju opštine Lopare, zlatne značke  dodijeljene su zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Predragu Joviću i Milanku Tošiću iz Lopara.

Zahvalnice opštine Lopare dodijeljene su Goranu Gajiću za istaknuti rad i doprinos u radu i razvoju mjesnih zajednica, preduzeću “SAS” iz Priboja i Goranu Tasovcu za humanitarni rad, Marku Joviću za razvoj pčelarstva, Adamu Kneževiću za društveno-politički rad i Nikoli Stanojeviću za poljoprivredu.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...