LOPARE: RADNI SASTANAK NA TEMU POVEZIVANJA NEVLADINIH ORGANIZACIJA I LOKALNIH INSTITUCIJA U OKVIRU MEĐUOPŠTINSKE SARADNJE

Datum:

Share post:

U sali SO-e Lopare je održan radni sastanak u okviru međuentiteske i međuopštinske saradnje između pet opština – Lopare, Ugljevik, Teočak, Čelić i Sapna.

Sastanak su predvodili Željko Kerović, načelnik za privredu u Loparama i Enes Avdičević, predsjednik Društva bez predrasuda Teočak.

Željko Kerović je izjavio da navedene opštine formalno sarađuju još od 2019. godine i da su ovakvu saradnju prepoznali i iz međunarodne zajednice koja je pružila podršku.

„Neki od rezultata saradnje ovih pet lokalnih zajednica su projekat „Upoznaj Majevicu“, zatim projekat deminiranja područja Majevice i brojni drugi zajednički projekti.

Ova međuentiteska i međuopštinska saradnja je dobar primjer ovakvog modela saradnje na nivou čitave BiH “, istakao je Kerović.Enes Avdičević je izjavio da je glavni cilj današnjeg sastanka prijedlog izrade akcionih planova društveno i teritorijalno povezanih pet opština koje će dalje intenzivnije sarađivati na različitim poljima kako bi doprinijeli lokalnim zajednicama i građanima.

Avdičević je dodao da će se efikasnost saradnje postići upravo povezivanjem različitih udruženja, institucija i nevladinih organizacija iz svih opštinaNa sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija iz navedenih opština, predstavnici nevladinih organizacija i određenih udruženja iz opština.

Prisutne je na početku sastanka pozdravio i zaželio ima uspješan rad načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...