Manifestacija „Dani dijaspore“ Lopare 2024 svečano je otvorena u Priboju Smotrom folklora.

Trinaeste „Dane dijaspore“, koji se organizuju pod pokroviteljstvom Opštine Lopare i Udruženja Majevičana u Švajcarskoj, je otvorio načelnik lokalne zajednice Rado Savić.

On je rekao da se manifestacija ove godine održava pod sloganom „Sačuvajmo zavičaj“ čija je suština da Majevičani koji žive u matici i Majvičani koji žive u dijaspori ulože sve napore kako bi sačuvali zavičaj.

Tim povodom u Lopare su stigli i gosti sa Kosova i Metohije, članovi Kulturno umjetničkog društva „Pasjanka“ iz Pasjana i Kulturno umjetničkog društva „Kosovka djevojka“ iz Parteša zajedno sa predstavnicima vlasti iz tog dijela južne srpske pokrajine.

LOPARE: Stigli gosti sa Kosova i Metohije – večeras otvaranje Dana dijaspore

Prema riječima Dragana Petkovića, predsjednika opštine Parteš, njihova posjeta opštini Lopare je uzvratna.

Predstavnici Kosovsko pomoravskog okruga i opštine Parteš – Pasjane sa Kosova i Metohije, koji su u posjeti opštini Lopare povodom Dana dijaspore danas su obišli, opštinsku upravu, Majevičku kuću, spomen sobu i hladnjaču i voćnjak „Jelena“ koji su dio firme „Fruktum“ vlasnika Dragana Jovića.

„Upoznali smo ih sa prirodnim potencijalima za proizvodnju šljive na Majevici i uspješnom ulaganju gospodina Jovića u zaokružen sistem za proizvodnju, čuvanje, otkup i plasman šljive i drugih vrsta voća i potencijalima ulaganja u poljoprivredu“, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je sa saradnicima i gostima obišao navedene lokalitete.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име