LOPARE: PREDSTAVLJENE DVIJE NOVE KNJIGE GORANA PETROVIĆA (foto)

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu u Loparama večeras su predstavljene dvije knjige Gorana Petrovića – „Papir“ i „Ikonostas“, za koje je autor rekao da govore o tome da ljude više čini ono što nemaju, nego ono što imaju.

„Riječ je o knjigama koje govore o tome da nas čini više ono što nemamo, nego što imamo. I mene kao pisca više čini ono što još nije napisano, nego ovo što sad imamo pred sobom. Imam utisak da je i kod čitalaca isto, jer su često zapitani šta će to biti, kako će se nastaviti, šta slijedi“, naveo je Petrović.

On je rekao da su ovo dvije knjige kojima je započeo ciklus romana „Roman Delta“, na kojem radi duže od 20 godina, sa prekidima.

Petrović je naveo da je „Papir“ priča iz renesansne Italije i pisana je u tom renesansnom ključu, a „Ikonostas“ je priča sa istoka Evrope, Grčke, Srbije.

„Obje knjige su objavljene u istom danu prošle godine, a ove godine će uslijediti treća kniga, potom četvrta već naredne godine“, dodao je Petrović.

Posjetioci su večeras imali priliku da prisustvuju razgovoru pisca sa Slobodanom Jovićem, pjesnikom i urednikom loparskog časopisa „Bokatin dijak“.

Večerašnje književno veče u Loparama je prva aktivnost u okviru brojnih koje će biti održane povodom slave opštine Svetog Đorđa.

Jović je rekao novinarima da su „Đurđevdanske svečanosti“ organizovane uz podršku opštine, te da je u ovom književnom programu učestvovao poznati prozni pisac Goran Petrović, sa fokusom na njegove dvije knjige.

„Vjerujem da je značajno da čitaocima na Majevici predstavimo ono što je aktuelno i zanimljivo u književnoj produkciji“, naveo je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...