LOPARE: PREDSTAVLJENE DVIJE NOVE KNJIGE GORANA PETROVIĆA (foto)

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu u Loparama večeras su predstavljene dvije knjige Gorana Petrovića – „Papir“ i „Ikonostas“, za koje je autor rekao da govore o tome da ljude više čini ono što nemaju, nego ono što imaju.

„Riječ je o knjigama koje govore o tome da nas čini više ono što nemamo, nego što imamo. I mene kao pisca više čini ono što još nije napisano, nego ovo što sad imamo pred sobom. Imam utisak da je i kod čitalaca isto, jer su često zapitani šta će to biti, kako će se nastaviti, šta slijedi“, naveo je Petrović.

On je rekao da su ovo dvije knjige kojima je započeo ciklus romana „Roman Delta“, na kojem radi duže od 20 godina, sa prekidima.

Petrović je naveo da je „Papir“ priča iz renesansne Italije i pisana je u tom renesansnom ključu, a „Ikonostas“ je priča sa istoka Evrope, Grčke, Srbije.

„Obje knjige su objavljene u istom danu prošle godine, a ove godine će uslijediti treća kniga, potom četvrta već naredne godine“, dodao je Petrović.

Posjetioci su večeras imali priliku da prisustvuju razgovoru pisca sa Slobodanom Jovićem, pjesnikom i urednikom loparskog časopisa „Bokatin dijak“.

Večerašnje književno veče u Loparama je prva aktivnost u okviru brojnih koje će biti održane povodom slave opštine Svetog Đorđa.

Jović je rekao novinarima da su „Đurđevdanske svečanosti“ organizovane uz podršku opštine, te da je u ovom književnom programu učestvovao poznati prozni pisac Goran Petrović, sa fokusom na njegove dvije knjige.

„Vjerujem da je značajno da čitaocima na Majevici predstavimo ono što je aktuelno i zanimljivo u književnoj produkciji“, naveo je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje...

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...