Načelnik opštine Lopare Rado Savić je, zajedno sa načelnicima Sapne, Čelića, Ugljevika i Teočaka, potpisao Akcioni plan za ostvarivanje saradnje između ovih zajednica.

Akcioni plan je potpisan na završnoj konferenciji „Majevica može bolje“, a u okviru projekta „Povežimo našu Majevicu“.

Na konferenciji u Teočaku su takođe predstavljeni i rezultati projekta koji su ostvareni u proteklom periodu kroz razne aktivnosti saradnje između ovih pet opština, posebno u oblasti civilnog društva.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo napravili još jedan korak naprijed kada je u pitanju saradnja pet majevičkih opština. Posebno me raduje činjenica i da su građani, odnosno različite organizacije iz ovih pet opština prepoznale ovakav vid saradnje i ostvarile zajedničke rezultate i u svojim nekim poljima, kao što su ekologija, kultura, sport i slično. Vjerujem da će se ova priča i dalje razvijati, a podrška nas kao predstavnika majevičkih opština je tu, što je današnjim potpisivanjem Acionog plana i utvrđeno“, izjavio je Rado Savić, načelnik Lopara.

Zahvaljujući raznim zajedničkim aktivnostima koje su realizovale razne organizacije iz pet opština, unaprijeđena je međuopštinska saradnja iz oblasti ekologije, kulture, sporta, informisanja, kao i u sektoru za zaštitu građana od požara. Kako je na konferenciji istaknuto, ovakve aktivnosti značajno doprinose jačoj koheziji i povjerenju u pet lokalnih zajednica majevičke regije.

„Sve aktivnosti kroz koje su sarađivale razne organizacije civilnog društva iz pet opština i koje vjerujem da će i dalje sarađivati, zapravo predstavljaju priliku za umrežavanje građana ove regije, jačanje njenog potencijala i stvaranje boljih uslova za građane iz svih pet opština“, rekao je Enes Avdičević, koordinator projekta.

Na konferenciji su prisustvovali načelnici, odnosno predstavnici pet majevičkih opština, predstavnici organizacija civilnog društva iz opština, predstavnci OSCE Misije u BiH, predstavnici IOM organizacije i drugi.

Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (#FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (#NDICI), a zajedno provode @eubih, United Nations BiH, OSCE i Kancelarija Vijeća Evrope u Sarajevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име