U okviru manifestacije „Dani dijaspore“ u Loparama će sutra biti održan Poslovni forum na kojem se očekuje više od 30 učesnika, rekao je Srni načelnik lokalnog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Željko Kerović.

„Opština Lopare prepoznatljiva je po saradnji sa dijasporom i, zahvaljujući toj saradnji, u posljednjih desetak godina urađeno je 20 projekata u oblasti privrede i drugih sadražaja u lokalnoj zajednici“, istakao je Kerović.

Prema njegovim riječima, ljudi iz dijaspore investirali su u podizanje privrednih kapaciteta i izgradnju objekata različite namjene u zavičaju, a značajna je pomoć dijaspore i u obnovi infrastrukture u Loparama.

„Nadamo se da će to biti nastavljeno i da će se povećati broj investicija iz dijaspore“, rekao je Kerović.

Predviđeno je da načelnik Lopara Rado Savić na Poslovnom forumu predstavi informaciju o aktivnostima opštine u borbi protiv otvaranja rudnika litijuma na Majevici, a Kerović strateške pravce razvoja opštine prema strategiji čija je izrada u toku.

Kerović je napomenuo da će na Forumu biti riječi o projektima obnovljive energije u koje je opština Lopare uključena, kao i o projektima koje lokalna zajednica sprovodi sa Razvojnim programom UN, poput izrade strategije informacionih tehnologija u službi digititalnog razvoja ove lokalne zajednice.

Učesnicima Poslovnog foruma biće predstavljen model javno-privatnog partnerstva na osnovu koncepta projekta solarne elektrane.

Poslovni forum biće održan u Centru za kulturu i informisanje u Loparama, sa početkom u 11.00 časova.

Manifestacija „Dani dijaspore“ održava se pod motom „Sačuvajmo zavičaj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име