U okviru projekta“ Naša nada“ u Loparama održana aktivnost kojom je realizovana prva radionica koja se odnosi na izradu lokalnog akcionog plana za osobe sa invaliditetom.

„Na održanoj radionici smo definisali probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, na teritoriji opštine Lopare, kao i mjere kako bi se unaprijedio položaj invalida“, rekla je Tanja Marković, koordinator navedenog projekta.

Pero Savić, predsjednik Udruženje paraplegičara,oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida opštine Lopare, kaže da je na njihovu inicijativu, uz pomoć opštinske uprave Lopare, podnesena aplikacija za navedeni projekat Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

„Vidljivi su naši rezultati dosadašnjeg rada kao što je uklanjanje arhitektonskih barijera, označavanje parking mjesta za invalide, a sada ćemo raditi na implementaciji ovog projekta koji nam je odobren“, istakao je Savić.

Na navedenoj aktivnosti su bili prisutni predstavnici opštine Lopare, biroa za zapošljavanje, lokalnog doma zdravlja, centra za socijalni rad i predstavnici koalicije „Kolos“ iz Bijeljine, čiji je dio i Udruženje paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih trajnih invalidnosti iz Lopara.

Dešvanja u bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име