LOPARE: POČELA JE REALIZACIJA PROJEKTA „PARTNERI ZA PRIRODU“

Datum:

Share post:

Centar za ekologiju i energiju (CEE), zajedno sa parnerima na projektu, Vijećem mladih Gračanica, Udruženjem Ljubitelja prirode “Veco i Beco” iz Lopara, Eko ronjenje iz Lukavca i Centrom za istraživanje i poslovnu edukaciju“ iz Zvornika su krenuli su sa realizacijom projekta “Partneri za prirodu”.

Svrha projekta „Partneri za prirodu“ je uspostavljanje saradnje 4 organizacije/udruženja mladih iz FBiH i RS sa ciljem da se povežu kroz omladinski aktivizam i njihovom saradnjom doprinesu zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Na području Lopara biće uređena šetačka staza u blizini izletišta Površnice i organizirana akcija košenje trave na dva sportska terena (fudbalska).

Tri odabrane lokacije na području Opštine Zvornik će biti ozelenjene sa 30 sadnica platana.

Mladi aktivisti iz Gračanice će uz akciju čišćenja i postavku 2 klupe sa obručima za kese za smeće urediti izletište koje je blizu urbane zone Gračanice.

Ronioci iz Lukavca će očistiti dno jezera Modrac od olupina i drugog čvrstog otpada u površini oko 1000 m2 i očistiti obalu jezera Modrac u dužini od 400 metara.

Centar za ekologiju i energiju će u martu za sve učesnike projekta organizirati dvodnevnu edukativnu radionicu na Zlači koja se nalazi u zaštićenom području Konjuha.

U naredna dva mjeseca planiramo realizaciju svih navedenih akcija – PRIDRUŽITE NAM SE!

Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: amira.kunto@ekologija.ba

Projekt se sprovodi u sklopu projekta Jačanja Zelene mreže u BiH, kojeg uz finansijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH implementira i sufnasira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH)

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik SO Lopare Milenko Ristić na obilježavanju Dana grada Banjaluka

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je u ime Opštine Lopare boravio na obilježavanju Dana grada Banjaluka. Ristića je...

Vlada Srpske dala zeleno svjetlo za uvođenje sistema „Amber Alert“

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica...

MINISTAR NEŠIĆ se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom (foto)

Danas sam se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom. Razgovarali smo o bezbjednosnim izazovima sa kojima se...

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...