LOPARE: POČELA JE REALIZACIJA PROJEKTA „PARTNERI ZA PRIRODU“

Datum:

Share post:

Centar za ekologiju i energiju (CEE), zajedno sa parnerima na projektu, Vijećem mladih Gračanica, Udruženjem Ljubitelja prirode “Veco i Beco” iz Lopara, Eko ronjenje iz Lukavca i Centrom za istraživanje i poslovnu edukaciju“ iz Zvornika su krenuli su sa realizacijom projekta “Partneri za prirodu”.

Svrha projekta „Partneri za prirodu“ je uspostavljanje saradnje 4 organizacije/udruženja mladih iz FBiH i RS sa ciljem da se povežu kroz omladinski aktivizam i njihovom saradnjom doprinesu zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Na području Lopara biće uređena šetačka staza u blizini izletišta Površnice i organizirana akcija košenje trave na dva sportska terena (fudbalska).

Tri odabrane lokacije na području Opštine Zvornik će biti ozelenjene sa 30 sadnica platana.

Mladi aktivisti iz Gračanice će uz akciju čišćenja i postavku 2 klupe sa obručima za kese za smeće urediti izletište koje je blizu urbane zone Gračanice.

Ronioci iz Lukavca će očistiti dno jezera Modrac od olupina i drugog čvrstog otpada u površini oko 1000 m2 i očistiti obalu jezera Modrac u dužini od 400 metara.

Centar za ekologiju i energiju će u martu za sve učesnike projekta organizirati dvodnevnu edukativnu radionicu na Zlači koja se nalazi u zaštićenom području Konjuha.

U naredna dva mjeseca planiramo realizaciju svih navedenih akcija – PRIDRUŽITE NAM SE!

Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: amira.kunto@ekologija.ba

Projekt se sprovodi u sklopu projekta Jačanja Zelene mreže u BiH, kojeg uz finansijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH implementira i sufnasira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH)

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...