Na 67. Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu na Štandu Republike Srpske predstavljena su i izdanja publikovana u Loparama.

Prema riječima Slobodana Jovića, urednika u ediciji „Dijak“ iz Priboja, između dvije sajamske manifestacije štampano je, ukupno, pet publikacija.

“To su sveske 23. i 24. časopisa Bokatin dijak, koji više od decenije izlazi u saizdavaštvu Centra za kulturu i informisanje iz Lopara i Udruženja za očuvanje baštine ‘Dijak’ iz Priboja, kao i tri knjige koje su objavljene u ediciji ‘Dijak’ i njenoj biblioteci ‘Otkrovenja’ „ , naveo je Jović.

On je kazao da su prestavljene knjige „Naklon – pevanju“ Genadija Ajgija, u prevodu Nikole Vujčića, „Uputstva za upotrebu“ Radmile Marković i „Povremeni incidenti u krvotoku“ Nenada Tadića, Jelene Lučić, Sanje Savić Milosavljević i Zorana Todorovića.

Program je održan u subotu 26. oktobra u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

O objavljenim knjigama, njihovim dometima i umjetničkim odlikama, te o značaju kulture i izdavaštva govorili su Sanja Savić Milosavljević i Slobodan Jović.

Navedenom programu koji je izazvao pažnju čitalaca i posjetilaca, između ostalih, su prisustvovali Branislav Matić, Stojan Srdić, Ljubomir Ćorilić, Zdravko Mićanović, Vladan Bajčeta, Jovana Dišić, Novak Đukić, Milan Nikolić, Nedeljko Babić i drugi značajni stvaraoci iz oblasti kulture i umjetnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име