LOPARE: OBILJEŽENO 10 GODINA IZLAŽENJA ČASOPISA “BOKATIN DIJAK“ (foto)

Datum:

Share post:

Druženjem književnika sa publikom u Loparama obilježena je desetogodišnjica izlaženja časopisa za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak“ za koji je saradnik iz Srbije Dragan Jovanović Danilov rekao da je dragocjen i da je zahvaljujući kvalitetu prerastao provincijalni usud.

„Najlepše je kada se u kulturi velike stvari dešavaju u malim sredinama, a „Bokatin Dijak“ je uspostavio prepozatljiv ton poštovanja tradicije, ali i novih ideja i vrednost u umetnosti“, rekao je Danilov novinarima. 

Kao saradnik časopisa, ali i direktor biblioteke u Požegi, on je ocijenio da knjige i književnost ne gube publiku.

TESTNA REKLAMA

Urednik časopisa Slobodan Jović je uz jubilej istakao da „Bokatin Dijak“ kroz poeziju, prozu i književnu kritiku njeguje srpsku baštinu, duhovnost i kulturu, te zahvalio za podršku opštini Lopare i dobrotvorima koji deceniju već pomažu njegovo objavljivanje.

U ime Lopara kao domaćina saradnike časopisa pozdravio je Želimir Nešković, koji je rekao da „Bokatin Dijak“ prevazilazi granice regije i poželio im još dosta godina izlaženja.

Do sada je objavljeno 20 brojeva časopisa „Bokatin Dijak“, u izdanju Centra za kulturu Lopare i Udruženja za očuvanje baštine „Dijak“ Priboj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...

AGRO SAVJET: Kako osušiti i čuvati origano

Sušenje origana nije zahtjevan postupak, ali je potrebno držati se određenih pravila sušenja. Origano je mediteranski začin intenzivnog mirisa...