U hramu Svetog apostola Pavla u Bobetinom Brdu kod Lopara na Vidovdan je služena liturgija, a zatim i parastos kod spomenika poginulim borcima i civilnim žrtvama proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Risto Radić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare je rekao da je nakon pomena za šest poginulih boraca i četiri civilne žrtve u Bobetinom Brdu obilježena krsna slava Vojske Republike Srpske i Boračke organizacije Republike Srpske – Vidovdan.

„Pripadnici takozvane „Bobećanske čete“ bili su u sastavu 2. bataljona 3. majevičke brigade i učestvovali su najvećim dijelom na majevičkom ratištu, ali i na drugim ratištima širom Republike Srpske“, naveo je Radić.

Ispred spomenika poginulim borcima i civilnim žrtvama Bobetinog Brda, u proteklom ratu, vijence i cvijeće su položili članovi porodica poginulih boraca, predstavnici opštinske vlasti, Opštinske boračke organizacije iz Lopara, mjesne boračke organizacije i mještani.

Obilježavanju Vidovdana u Bobetinom Brdu su prisustovali Rado Savić, načelnik opštine Lopare i Milenko Ristić, predsjednik Skupštine lokalne zajednice.

Povodom proslave Vidovdana na igralištu u Bobetinom Brdu se igra turnir u malom fudbalu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име