LOPARE: NEŠKOVIĆ ČESTITAO POČETAK NOVE ŠKOLSKA GODINA, NA NASTAVU KRENULO 700 UČENIKA (foto,video)

Datum:

Share post:

Za 539 učenika osnovnih škola i 160 srednjoškolaca opštine Lopare danas je, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, započela nova školska godina.

Tim povodom načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić, zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Lopare Milenkom Ristićem i direktorom Doma zdravlja Lopare Želimirom Neškovićem, je posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ Lopare.

„I ove godine smo, kao i prethodnih godina, uručili simbolične poklone za 59 naših đaka prvaka, a po prvi put su za sve učenike osnovnih škola dostupni besplatni udžbenici“, rekao je načelnik Savić.

TESTNA REKLAMA

On je uputio čestitke povodom polazaka u školu za svih 700 učenika, koliko će ove godine pohađati osnovnu i srednju školu, u ovoj lokalnoj zajednici.

Savić je naveo da svi učenici u tri centralne osnovne škole i petnaest područnih škola imaju besplatne udžbenike, veći dio udžbenika je poklon Grada Banjaluka, a one koji su neophodni novi obezbijedila je opština Lopare.

„Uz donaciju koju je obzebijedila opštinska uprava Lopare, zajedno sa donatorima kada su u pitanju knjige, evo potrudio sam se da obezbijedimo radne sveske za učenike osnovnih škola kojima je to potrebno“, naveo je Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić nije krio oduševljenje što je u prve razrede u ovoj školi upisano 40 učenika.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli da se djeci nabave besplatni udžbenici.

„U novoj školskoj godini imamo upisano u 11 odjeljenja ukupno 160 učenika“, saopštio je Mićo Stojišić, direktor Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ Lopare.

On je naveo da je u prve razrede upisano 45 učenika, u ukupno tri odjeljenja i to gimnazija – opšti smjer, tehničari računarstva i programiranja i bravari – zavarivači.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...