LOPARE: NEŠKOVIĆ ČESTITAO POČETAK NOVE ŠKOLSKA GODINA, NA NASTAVU KRENULO 700 UČENIKA (foto,video)

Datum:

Share post:

Za 539 učenika osnovnih škola i 160 srednjoškolaca opštine Lopare danas je, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, započela nova školska godina.

Tim povodom načelnik ove lokalne zajednice Rado Savić, zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Lopare Milenkom Ristićem i direktorom Doma zdravlja Lopare Želimirom Neškovićem, je posjetio Osnovnu školu „Sveti Sava“ Lopare.

„I ove godine smo, kao i prethodnih godina, uručili simbolične poklone za 59 naših đaka prvaka, a po prvi put su za sve učenike osnovnih škola dostupni besplatni udžbenici“, rekao je načelnik Savić.

TESTNA REKLAMA

On je uputio čestitke povodom polazaka u školu za svih 700 učenika, koliko će ove godine pohađati osnovnu i srednju školu, u ovoj lokalnoj zajednici.

Savić je naveo da svi učenici u tri centralne osnovne škole i petnaest područnih škola imaju besplatne udžbenike, veći dio udžbenika je poklon Grada Banjaluka, a one koji su neophodni novi obezbijedila je opština Lopare.

„Uz donaciju koju je obzebijedila opštinska uprava Lopare, zajedno sa donatorima kada su u pitanju knjige, evo potrudio sam se da obezbijedimo radne sveske za učenike osnovnih škola kojima je to potrebno“, naveo je Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić nije krio oduševljenje što je u prve razrede u ovoj školi upisano 40 učenika.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli da se djeci nabave besplatni udžbenici.

„U novoj školskoj godini imamo upisano u 11 odjeljenja ukupno 160 učenika“, saopštio je Mićo Stojišić, direktor Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ Lopare.

On je naveo da je u prve razrede upisano 45 učenika, u ukupno tri odjeljenja i to gimnazija – opšti smjer, tehničari računarstva i programiranja i bravari – zavarivači.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DERMAMEDIC: U Sarajevu 29. oktobra „Neauvia Experience Day“ (foto)

Dugo iščekivani event godine "Neauvia Experience Day" koji je veoma zainteresovao naučnu javnost, a u stručnoj organizaciji dr...

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...

Centralna tribina socijalista u prepunoj sali bijeljinskog bioskopa (foto, video)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Bijeljini da je Socijalistička partija svu aktivnost usmjerila na...