Mlađi članovi FK „Priboj“ su danas otputovali na Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije u Salzburg.

Ova sportska manifestacija se održava deveti put, a djeca se takmiče u dvije kategorije. U prvoj kategoriji su najmlađi fudbaleri uzrasta do 9 godina, dok u drugoj kategoriji su djeca od 9 do 11 godina.

Zamjenik načelnika opštine Lopare Goran Tasovac koji je organizator ovog odlaska, rekao je da ove godine FK „Priboj“ jedini klub iz BiH koji učestvuje na turniru.

„Ovo nam je četvrti put da se takmičimo na turniru u Salzburgu, a prošle godine smo osvojili prvo mjesto u kategoriji mladi fudbaleri uzrasta do 9 godina. Potrudićemo se i ove godine da ostvarimo što bolje rezultate“, istakao je Goran Tasovac.

Tasovac je naveo da na ovoj sportskoj manifestaciji učestvuje 20 ekipa iz deset evropskih zemalja, a iz Priboja je otputovalo ukupno 25 djece.

„Cilj ovog turnira koji ima međunarodni karakter jeste zbližavanje evropskih zemalja i promovisanje važnosti sporta u odrastanju djece.“, dodao je zamjenik načelnika opštine Lopare Goran Tasovac.

Organizator i glavni pokrovitelj ove sportske manifestacije je grad Salzburg, a odlazak članova na turnir su pomogli Opština Lopare i RiTE Ugljevik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име