LOPARE: MINISTAR ŠULIĆ POSJETIO MINI SAJAM PČELARSTVA I DOMAĆIH PROIZVODA

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu Lopare je održan mini Sajam pčelarstva i domaćih proizvoda, prvi takav u Loparama, kao i u Republici Srpskoj. Sajam je otvorio ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

„Lopare imaju očuvanu prirodu i to je ono što je najvažniji potencijal Republike Srpske, uz dobre domaćine i dobru gastronomsku ponudu, što nas odvaja od ostalih turističkih destinacija“, rekao je ministar Denis Šulić.

Šulić je dodao da će uvijek biti saveznik za sve ono što je dobro za stanovnike Lopara i Majevice.

Pčelari sa područja Majevice su izložili proizvode od meda, a takođe na sajmu su bili izloženi rakija i sir zarac. Kako su poručile domaćice koje prave sir zarac, ovaj proizvod će uskoro biti zaštićen kao autohtoni proizvod sa područja opštine Lopare.

Otvaranju sajma je prisustvovao i načelnik Lopara dr Rado Savić koji je sa ministrom Šulićem kasnije razgovarao o turističkom potencijalu opštine Lopare.

Načelnik Rado Savić je iskazao zahvalnost na posjeti ministra Šulića, i istakao da se nada dobroj saradnji sa ministrom u interesu Majevice i Republike Srpske.

Takođe, Savić je rekao da će se u narednom periodu težiti da se organizuje veći sajam sa većim brojem izlagača meda, s obzirom na to da na teritoriji opštine Lopare postoji preko 4.000 pčelinjih društava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko Skupština opštinske organizacije SDS Gacko tajnim glasanjem, jednoglasno je izabrala Vukotu...

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...