LOPARE: MINISTAR ŠULIĆ POSJETIO MINI SAJAM PČELARSTVA I DOMAĆIH PROIZVODA

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu Lopare je održan mini Sajam pčelarstva i domaćih proizvoda, prvi takav u Loparama, kao i u Republici Srpskoj. Sajam je otvorio ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

„Lopare imaju očuvanu prirodu i to je ono što je najvažniji potencijal Republike Srpske, uz dobre domaćine i dobru gastronomsku ponudu, što nas odvaja od ostalih turističkih destinacija“, rekao je ministar Denis Šulić.

Šulić je dodao da će uvijek biti saveznik za sve ono što je dobro za stanovnike Lopara i Majevice.

Pčelari sa područja Majevice su izložili proizvode od meda, a takođe na sajmu su bili izloženi rakija i sir zarac. Kako su poručile domaćice koje prave sir zarac, ovaj proizvod će uskoro biti zaštićen kao autohtoni proizvod sa područja opštine Lopare.

Otvaranju sajma je prisustvovao i načelnik Lopara dr Rado Savić koji je sa ministrom Šulićem kasnije razgovarao o turističkom potencijalu opštine Lopare.

Načelnik Rado Savić je iskazao zahvalnost na posjeti ministra Šulića, i istakao da se nada dobroj saradnji sa ministrom u interesu Majevice i Republike Srpske.

Takođe, Savić je rekao da će se u narednom periodu težiti da se organizuje veći sajam sa većim brojem izlagača meda, s obzirom na to da na teritoriji opštine Lopare postoji preko 4.000 pčelinjih društava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...