LOPARE: KOMPANIJA „SAS“ OTPOČINjE GRADNJU SOLARNE ELEKTRANE SNAGE 5 MEGAVATA U PRIBOJU (foto)

Datum:

Share post:

Kompanija „SAS“ iz Priboja, jedan od nosilaca privrednog razvoja opštine Lopare, stalnim ulaganjem u razvoj uspješno je prešla trnovit put od malog porodičnog preduzeća do privrednog subjekta koji zavređuje pažnju poslovnih ljudi u Republici Srpskoj i široj regiji.

Firma je nastala 1999. godine, a osnivači su bili Rado Gavrić, Miodrag Stojanović i Blaško Milivojević. Milivojević je svoj dio ubrzo prodao Gavriću i Stojanoviću, zatim je napravljen i prvi poslovni objekat – benzinska pumpa u Priboju.

“U Loparama je izgrađena pumpa 2004. godine, ubrzo i u Ugljeviku, a potom se u narednih nekoliko godina mreža naših benzninskih pumpi proširila na Osmake, Doboj, gdje su izgrađene dvije pumpe, Istočnu Ilidžu, Rudo i Zvornik. Uz svaku pumpu je izgrađen po jedan objekat za tehnički pregled motornih vozila. Zasebne tehničke preglede posjedujemo u Banja Luci i Bijeljini“, kaže Miodrag Stojanović, suvlasnik preduzeća „SAS“.

TESTNA REKLAMA

On je naveo da je u preduzeću zaposleno preko 200 radnika širom Republike Srpske, te da je najveći broj njih iz opštine Lopare.

„2016. godine osnovali smo „SAS-Super P osiguranje“, akcionarsko društvo gdje smo uspješno izvršili dokapitalizaciju, a bavimo se i proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora, dobili smo koncesije u Istočnoj Ilidži i Trnovu.

Rezultat toga je izgrađena mini-hidroelektrana u Vojkovićima, koja proizvodi električnu energiju snage 1 Megavat /MW/, čiji je objekat prilagođen za snagu od 2 Megavata /MW/, što ćemo postići u toku naredne godine kada budemo završili radove na ugradnji opreme.

U Priboju gradimo solarnu elektranu ukupne snage 5 Megavata /MW/ i već početkom januara očekujemo završetak dijela za proizvodnju električne energije instalisane snage pola(0.5) Megavata /MW/“, rekao je Stojanović.

Stojanović je istakao da se kompanija bavi sa velikim brojem djelatnosti, a neke od njih su pružanje usluga u oblasti drumskog saobraćaja, kao što je prevoz radnika za RiTE ,,Ugljevik“, te je za te potrebe nabavljeno tridesetak autobusa.

„SAS“ učestvuje na raznim tenderima RiTE ,,Ugljevik“ i često dobija poslove, tako je postao glavni snabdjevač guma pomenutog privrednog giganta za sva vozila počevši od dampera do putničkog i teretnog programa.

Glavni su snabdjevači gorivom za rudnik „Sase“ kod Srebrenice.

Preduzeće proizvodi zdravu hranu, posjeduje poljoprivredno zemljište na kojem se proizvodi pšenica i bijeli kukuruz.

Na rijeci Janji u Priboju, u okviru Poslovnog centra kompanije izgrađena je vodenica-potočara u kojoj se ti proizvodi melju.

Brašno se koristi u vlastitoj pekari za proizvodnju različitih pekarskih proizvoda, koji se distribuiraju u trgovinskim radnjama i marketima širom regije.Najveće zasluge za uspjeh kompanije „SAS“ imaju njeni vlasnici, badže, Rado Gavrić i Mićo Stojanović koji su svojim idejama i vizijom utrli put do njene prepoznatljivosti u poslovnom svijetu.

Rado Gavrić je rođen u Priboju, dok je Mićo Stojanović rođen u Kovačici, povezala ih je Majevica i njihove supruge koje su sestre.

Mićin sin Živko Stojanović, vodi poslove na mini – hidroelektrani u Vojkovićima, Radin sin Nikola Gavrić je direktor u „SAS-Super P osiguranju“, gdje je zaposlena i Radina kćerka Maja Gavrić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...