LOPARE: HUMANOST NA DJELU – CVJETKO ĆIRIĆ DARIVANJEM BUBREGA OLAKŠAO ŽIVOT ZORICI DOKIĆ (foto)

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je danas upriličio prijem za Zoricu Dokić iz Milina Sela kod Lopara, kojoj je nakon dugogodišnje borbe s bolešću uspješno izvršena transplantacija bubrega u Turskoj i Cvjetka Ćirića iz Bogutova Sela kod Ugljevika, koji je Dokićevoj darovao bubreg.

“Velika humanost Majevičanina Cvjetka Ćirića se pokazuje na djelu i on je donirajući bubreg Zorici olakšao i produžio život”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Zorica kaže da je u zadnjih pet godina imala hroničnu upalu bubrega, te da je bila neophodna ili dijaliza ili transplantacija.

TESTNA REKLAMA

“Tražila sam donora, i u razgovoru na slavi u Tobutu (kod Lopara), gdje je bio okupljen veći broj ljudi rekla šta mi je potrebno, a Cvjetko se samo okrenuo i rekao da će mi on donirati bubreg”, navela je Dokićeva.

Ona je bila veoma iznenađena onim što je čula, pošto Ćirća skoro da nije ni poznavala i nije vjerovala da će se to desiti.

Nakon  telefonskog poziva Ćirić je potvrdio svoju humanost i ostao pri namjeri da daruje bubreg.

Dokićeva je istakla da je sve ostalo išlo kao naručeno, te da je 9. decembra 2022. godine u prestižnoj turskoj klinici Medipol uspješno izvršena transplantacija i sve se odigralo za dva, tri mjeseca.

Dokićeva je izrazila veliko zadovoljstvo  svim što se izdešavalo, uspješnom transplantacijom i uspostavljanjem rada bubrega, odnosom medicinskog osoblja i doktora od Paprikovca do Istanbula, a Cvjetka Ćirića, koji se uspješno oporavio, sada smatra svojim bratom.

“Moje zdravstveno stanje nakon operacije je izuzetno dobro, osjećam se kao da se ništa nije desilo, ima malo promjena, ali nisu strašne”, kaže veliki humanista Cvjetko Ćirić.

On je izrazio zahvalnost za izuzetno dobar tretman u klinici “Medipol”, u kojoj je zajedno sa  Zoricom prihvaćen kao kod najrođenijih.

Načelnik opštine Lopare je Zorici Dokić, koja je predsjednik Humanitrnog udruženja “Žene Milinog Sela”, poželio normalan i funkcionalan život i da se nastavi baviti humanitarnim radom.

“Cvjetko Ćirić je nesebično donirao bubreg i to govori o njegovoj humanosti i plemenitosti, on je demobilisani borac Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalid i zaslužuje svaku podršku ovog društva”, istakao je Savić.

On je saopštio da je obavio razgovor sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem, te je najavio podršku i opštine Lopare, da zajedno sa opštinom Ugljevik, pomogne izgradnju porodične kuće za Ćirića koji živi u teškim uslovima, kao i oko  njegovog trajnog zaposlenja.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić, koji je istakao da će, na prijedlog načelnika, Cvjetku Ćiriću biti dodijeljena medalja Svetog Đorđa za predstojeću slavu i Dan opštine Lopare Đurđevdan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...