LOPARE: HUMANOST NA DJELU – CVJETKO ĆIRIĆ DARIVANJEM BUBREGA OLAKŠAO ŽIVOT ZORICI DOKIĆ (foto)

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je danas upriličio prijem za Zoricu Dokić iz Milina Sela kod Lopara, kojoj je nakon dugogodišnje borbe s bolešću uspješno izvršena transplantacija bubrega u Turskoj i Cvjetka Ćirića iz Bogutova Sela kod Ugljevika, koji je Dokićevoj darovao bubreg.

“Velika humanost Majevičanina Cvjetka Ćirića se pokazuje na djelu i on je donirajući bubreg Zorici olakšao i produžio život”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Zorica kaže da je u zadnjih pet godina imala hroničnu upalu bubrega, te da je bila neophodna ili dijaliza ili transplantacija.

“Tražila sam donora, i u razgovoru na slavi u Tobutu (kod Lopara), gdje je bio okupljen veći broj ljudi rekla šta mi je potrebno, a Cvjetko se samo okrenuo i rekao da će mi on donirati bubreg”, navela je Dokićeva.

Ona je bila veoma iznenađena onim što je čula, pošto Ćirća skoro da nije ni poznavala i nije vjerovala da će se to desiti.

Nakon  telefonskog poziva Ćirić je potvrdio svoju humanost i ostao pri namjeri da daruje bubreg.

Dokićeva je istakla da je sve ostalo išlo kao naručeno, te da je 9. decembra 2022. godine u prestižnoj turskoj klinici Medipol uspješno izvršena transplantacija i sve se odigralo za dva, tri mjeseca.

Dokićeva je izrazila veliko zadovoljstvo  svim što se izdešavalo, uspješnom transplantacijom i uspostavljanjem rada bubrega, odnosom medicinskog osoblja i doktora od Paprikovca do Istanbula, a Cvjetka Ćirića, koji se uspješno oporavio, sada smatra svojim bratom.

“Moje zdravstveno stanje nakon operacije je izuzetno dobro, osjećam se kao da se ništa nije desilo, ima malo promjena, ali nisu strašne”, kaže veliki humanista Cvjetko Ćirić.

On je izrazio zahvalnost za izuzetno dobar tretman u klinici “Medipol”, u kojoj je zajedno sa  Zoricom prihvaćen kao kod najrođenijih.

Načelnik opštine Lopare je Zorici Dokić, koja je predsjednik Humanitrnog udruženja “Žene Milinog Sela”, poželio normalan i funkcionalan život i da se nastavi baviti humanitarnim radom.

“Cvjetko Ćirić je nesebično donirao bubreg i to govori o njegovoj humanosti i plemenitosti, on je demobilisani borac Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalid i zaslužuje svaku podršku ovog društva”, istakao je Savić.

On je saopštio da je obavio razgovor sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem, te je najavio podršku i opštine Lopare, da zajedno sa opštinom Ugljevik, pomogne izgradnju porodične kuće za Ćirića koji živi u teškim uslovima, kao i oko  njegovog trajnog zaposlenja.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić, koji je istakao da će, na prijedlog načelnika, Cvjetku Ćiriću biti dodijeljena medalja Svetog Đorđa za predstojeću slavu i Dan opštine Lopare Đurđevdan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...