LOPARE: GINEKOLOŠKA SLUŽBA DOMA ZDRAVLJA DOBILA VRIJEDNU OPREMU (foto)

Datum:

Share post:

Domu zdravlja Lopare isporučena je medicinska oprema vrijednosti oko 20 000 KM za potrebe opremanja ginekološke ambulante koja je nedavno počela sa radom.

Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću u njemačkoj humanitarnoj organizaciji ASB /Arbeiter-Samariter-Bund/, je saopštio da je nabavka opreme realizovana kroz program koji je obuhvatio sedam opština u BiH gdje je sedam domova zdravlja dobilo medicinsku opremu za kojom je u prethodnim razgovorima izražena potreba.

„Jedan od njih je i Dom zdravlja Lopare za koji je nabavljena oprema vrijednosti oko 20 000 KM“, rekao je Jabučar.

On je naveo da je projekat realizovan i donatorska sredstva prikupljena posredstvom Saveza njemačkih humanitarnih organizacija ADH /Aktion Deutschland Hilft/ za prevenciju i liječenja kovida u zdravstvenim centrima na Zapadnom Balkanu.

Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare je izrazio veliku zahvalnost njemačkoj humanitarnoj organizaciji ASB i istakao da su donirani aparati vrlo značajni za Ginekološku službu Doma zdravlja Lopare.

„Ova služba je nova u Domu zdravlja Lopare, ranije smo imali ginekološke preglede koji su rađeni na sedmičnom i dvonedjeljnom nivou zahvaljujući ginekologu koji je konsultativno dolazio iz Bijeljine, a sada ćemo te usluge moći pružati samostalno“, rekao je Nešković.

On je istakao da su aparat za CTG koji mjeri otkucaje srca beba kod trudnica, ginekološka sonda i konveksna sonda za savremeni ultrazvučni aparat  tri najvažnije stavke iz pomenute donacije.

Doktor Slađana Mijatović Jovanović, koja vodi Ginekološku službu Doma zdravlja je izrazila zahvalnost  ASB –u  i navela da je registracija za prijavu u ginekološki tim počela.

„Pozivam sve žene da se registruju, na osnovu mog iskustva iz porodične medicine vidim da ih veliki broj po pet i deset godina nije dolazio na kontrolne preglede kod ginekologa“, navela je Jovanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desaanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF “Radnika” šampioni regularnog dijela

Saopštenje KMF “Radnik MD Shop” prenosimo u cjelosti: “Prije početka sezone zacrtali smo cilj da napravimo jaku, kvalitetnu okosnicu...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...