LOPARE: Dvadesetogodišnja borba za pomoć invalidnim licima

Datum:

Share post:

Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih trajnih invaliditeta opštine Lopare već 20 godina se bori da pomogne svojim članovima, prije svega u zapošljavanju, ali i u snabdijevanju najosnovnijih svakodnevnih pomagala za sve vrste invaliditeta, rekao je predsjednik ovog udruženja Pero Savić.

Savić je rekao da ovo udruženje okuplja članove sa svim oblicima invaliditeta, te da u ovoj maloj opštini ne postoji nijedna druga organizacija koja se bavi ovim problemima.

“Postojimo od 2003. godine, opstajemo i aktivno funkcionišemo u borbi za položaj i prava ovih osoba, imamo oko 70 članova, što je nestalna cifra”, naveo je Savić.

On je naglasio da ih najvećim dijelom podržava Savez paraplegičara Republike Srpske koji im sve tranše redovno isplaćuje, a finansiraju se i apliciranjem za projekte.

“Trenutno smo aplicirali jedan projekat prema Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, opština nam izlazi u susret jer nam ne naplaćuje poslovni prostor i ostale komunalne troškove, a pomažu i donatori”, istakao je Savić.

On je izrazio zahvalnost dijaspori koja Udruženje snabdijeva i ortopedskim i ostalim pomagalima neophodnim za sva lica sa invaliditetom.

“Od države smo imali mogućnost i finansirali smo dosta projekata, odnosno javnih poziva prema Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida”, rekao je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

U prvom dijelu dana toplo i pretežno sunčano, na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu...

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...