LOPANDIĆ: Konkurs "Najljepša fotografija Semberije" otvoren do 20. aprila

Datum:

Share post:

Gradska uprava Grada Bijeljina raspisala je konkurs „Najljepša fotografija Semberije“, a svi zainteresovani mogu da pošalju radove i tako učestvuju u ovom fotografskom takmičenju u tri kategorije – opštoj kategoriji, odnosno kategorijama u kojima se bira najljepša fotografija u oblastima poljoprivrede i sporta.

„Konkurs je otvoren do 20. aprila i mogu da učestvuju svi sugrađani stariji od 18 godina, bez obzira da li se fotografijom bave amaterski ili profesionalno. Već su počele da nam pristižu fotografije, ali ono što moram da napomenem je da svi zainteresovani dobro pročitaju tekst konkursa i da obrate pažnju na veličinu fotografije. Dolaze nam odlične fotografije, ali jako malih formata. Izložba tih fotografija će biti u Muzeju Semberije, mi treba da odštampamo pristigle fotografije, ali to ne možemo ukoliko budu malog formata“, istakao je stručni savjetnik za odnose s javnošću u Kabinetu Gradonačelnika u Gradskoj upravi Grada Bijeljina Predrag Lopandić.

Za najbolju fotografiju Grada Bijeljina predviđena je zlatna medalja i novčana nagrada od 500 KM, za drugo mjesto srebrna medalja i nagrada u iznosu od 300 KM, dok će trećepozicioniranom autoru pripasti bronzana medalja i novčana nagrada od 200 KM. Autorima najboljih fotografija u kategorijama „Poljoprivreda“ i „Sport“ biće dodijeljene zlatne medalje i novčane nagrade u iznosu od po 250 KM, a radovi koji se ističu po kvalitetu dobiće pohvale.

„Zasad smo zadovoljni odzivom i imamo jako lijepih fotografija. Vjerujemo da u Bijeljini imamo mnogo lijepih mjesta koja zaslužuju da se ovjekovječe, a isto tako, smatramo da imamo i odlične umjetnike fotografije koje treba da promovišemo. Svrha ovog konkursa je bolja promocija Bijeljine i bolji vizuelni identitet. Bijeljinci, ali i svi oni koji dolaze u Bijeljinu, na ovaj način će moći da vide ljepotu našeg Grada. Predviđeno je da nagrađene fotografije pređu u vlasništvo Grada Bijeljina, s napomenom da će, gdje god da ih objavimo, biti potpisan autor“, naveo je Lopandić.

TESTNA REKLAMA

Stručni žiri će saopštiti svoju odluku početkom maja 2020. godine, a uručenje nagrada biće upriličeno 16. maja u Muzeju Semberije, kada će, u okviru „Noći muzeja“ biti otvorena i izložba najboljih radova pristiglih na Konkurs.

Detaljne informacije o propozicijama za učešće na ovom konkursu objavljene su na internet-stranici Grada Bijeljina, na kojoj je i aplikacija za slanje fotografija, kao i galerija pristiglih radova.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: dešavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Od ponedjeljka u Banji Dvorovi škola plivanja za djecu u riziku (foto)

Banja Dvorovi, kao jedna od tri društveno-odgovorne ustanove, odnosno preduzeća, već tradicionalno organizuje školu plivanja za djecu u...

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...