Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada.

Prije lomljenja slavskog kolača ispred zgrade Gradske uprave, održano je praznično bogosluženje u crkvi Svetog Đorđa, a zatim je krenula litija gradskim ulicama Bijeljine do platoa ispred Gradske uprave, gdje je upriličeno lomljenje slavskog kolača. Ove godine, u lomljenju slavskog kolača učestvovali su najbolji učenici Grada, domaćin i kum slave.

Gradončelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović, istakao je da je Sveti Pantelejmon primjer svim građanima Bijeljine kako u ovozemaljskom životu treba treba raditi, vjerovati i moliti se.

“Večeras smo obilježili našu krsnu slavu i poslali poruke i zahvalnost našim dragim prijateljima, braćama i sestrama koji su došli iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske da podijele radost krsne slave, da u Bijeljini ovdje i dalje gradimo put napredka, da otvaramo nove vrtiće, da gradimo nove škole, rekonstruišemo stare škole, da ulažemo u ljude, da podržavamo roditelje, porodice, naše demobilisane borce, članove porodica poginulih boraca, naše privrednike, preduzetnike, sportiste, umjetnike, jer upravo su oni svojim saborovanjem danas pokazali da smo jedno učešćem u litiji i učešću u radošću lomljenja slavskog kolača. Takođe, koračajući putem napretka, vjere, međusobne ljubavi, želimo da širimo poruke slobode, poruke dobrog raspoloženja i napretka prema svim ljudima koji žive u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, otvorenog srca, razuma, gradeći samo napredak”, rekao je Petrović.

Katarina Simojlović, učenik generacije bijeljinske Gimnazije Filip Višnjić, istakla je da je velika čast biti kuma na slavi Grada, zajedno sa ostalim učenicima generacije.

“Drago mi je što se u ovolikom broju okupili, kako mi učenici generacije, tako is vi ostali građani. Lomljenju kolača nismo prisustvovali svi, bilo je nas desetak iz srednjih škola, ali takođe moram pohvaliti učenike generacije osnovnih škola i oni su takođe vrlo talentovani i zaslužuju da budu ovdje zajedno sa nama”, rekla je Katarina, jedna od kumova današnje slave Grada Bijeljina.

Pavle Antić, đak generacije u OŠ “Vuk Karadžić”, takođe je jedan od kumova gradske slave. Pavle je zavšio osnovnu školu kao đak generacije i upisao je srednju Tehničku školu “Mihajlo Pupin” u Bijeljini.

“Biti đak generacije je jedna velika čast koju imam priliku da nosim, a zaista sam zahvalan što imam priliku uopšte da budem ovdje među svim ovim dragim i čudesnim ljudima”, rekao je Pavle.

Obilježavanje krsne slave, Svetog Pantelejmona, završilo se slavskom večerom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име